Na Morkhoven en Herentals kermis, doet lokaal bestuur Herentals het nodige om de Noorderwijkse foor te verzekeren. De kermis van Noorderwijk vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober op het Dorpsplein, op zondag en woensdag van 14 tot 22 uur, op andere dagen van 16 tot 22 uur.

Reserveren is niet nodig

Burgemeester Mien Van Olmen : "Dankzij de inzet van onze diensten en de vlotte samenwerking met de foorkramers zullen ook dit jaar in onze drie deelgemeenten de kermissen zijn kunnen doorgaan.

Zo hebben we die van Morkhoven wat later laten doorgaan omdat dit eerder niet toegestaan was door de lockdown. De kermis van Herentals moest dan weer verhuizen naar de Herenthoutseweg, omdat we daar het grote aantal bezoekers moesten kunnen tellen (zoals ook federaal opgelegd).

De kermis van Noorderwijk zal op de vertrouwde data en op de vertrouwde locatie kunnen doorgaan, en met de vertrouwde kramen, op zondag en woensdag van 14 tot 22 uur, voorts van 16 tot 22 uur.

Reserveren is niet nodig. We zijn blij dat we ondanks corona deze beleving kunnen verzekeren voor onze inwoners en bezoekers en de kostwinning van de foorkramers.

Volgens de federale maatregelen mogen er 120 bezoekers gelijktijdig op de Noorderwijk Kermis. Net zoals bij de kermis in Morkhoven, verwachten we ook hier een gelijkmatige spreiding van bezoekers, zodat crowd controle volstaat. Wel wordt de kermis afgepaald met nadarhekkens.

Als we vaststellen dat de capaciteit overschreden wordt en bezoekers geen veilige afstand zouden kunnen houden, kunnen we op die manier met een wachtrij werken zodat voor iedereen een veilig bezoek gegarandeerd is. Ook geldt enkelrichting zodat mensen elkaar niet moeten kruisen.

Een mondmasker is nog steeds verplicht, en ook de globale veiligheidsmaatregelen (afstand houden, handen ontsmetten, ...) blijven na te leven."

De volgende coronamaatregelen zijn van kracht:

· Verplichte mondmaskers (+12 jaar)

· Hou altijd 1.5m afstand

· Vermijd drukke plaatsen

· Handen regelmatig ontsmetten

· Volg de verplichte looprichting

· Geen bezoek aan de kermis als je ziek ben

Het dorpsplein is voor de kermis parkeervrij van dinsdag 29 september om 8 uur tot en met vrijdag 9 oktober om 16 uur. Er zijn geen andere verkeersmaatregelen.'