'De directe voorbereiding op de match verliep niet ideaal', zegt Eddy Lambaerts. Dit was duidelijk te zien in de eerste helft met een traag, mak en inspiratieloos Real gedurende de eerste 15 minuten.

De schaarse kansen werden door de brede borst van de thuisdoelman (Morant) dan ook gemakkelijk gekeerd. Noorderwijk was niet bij machte om de goed georganiseerde thuisdefensie te ontwrichten. Roselies kwam dan ook verdiend op voorsprong 1 – 0 (rust).

Een veel beter, en vooral meer actief Real begon furieus aan de tweede helft. Hoe saai de eerste was des te boeiender was de tweede helft. Real lukte erin om de thuisverdediging te ontregelen en het was Dahmani die de gelijkmaker binnen trapte. Lang konden we niet genieten want concentratieverlies bracht weer een voorsprong op voor de thuisspelers.

Het was weer Dahmani die de bordjes gelijk hing. Zelfde scenario 1 minuut later, Roselies nam terug de leiding. Nu was het Mokhtari die met een gekruist schot voor de gelijkmaker zorgde.

Onze ploeg bleef druk naar voor zetten en Ilias lukte zowaar een voorsprong voor de blauwe garde (3 – 4). Roselies speelde van dan af met vliegende doelman en dit resulteerde in de 4 – 4 en zelfs 5 – 4. Ilias kon de verdiende gelijkmaken scoren 2 minuten voor het einde.

De scheidsrechter (Aksoy) vond het nodig 3 gele kaarten te trekken voor Noorderwijk. Gevolg: weer een schorsing volgende speeldag (Fashi).' (real)