Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noorderwijk : Lions-kerselaars met herdenkingsbordje na 40 jaar

Lions
Als je Noorderwijk binnenrijdt, brengen de bloeiende kerselaars je toch een beetje in Japanse sferen.  Iedere keer weer.
Vandaag kregen deze kerselaars na 40 jaar een fijn herdenkingsplaatje.
 
Serviceclub Lions schonk in 1983 deze fleurige bomen aan Noorderwijk.  In dat gedenkwaardige jaar kreeg Lions International een sympathieke Japanner als wereldwijd voorzitter. Als symbool van verbondenheid en vriendschap schonk hij alle lokale afdelingen een bosje Japanse kerselaars.
 
Toenmalig gemeentesecretaris René Wagemans was voorzitter van de Herentalse club. In overleg met het gemeentebestuur kregen alle Noorderwijkse wijken een kerselaar. Dat gebeurde met een symbolische boomplantdag op 12 maart 1983.

'In de loop van de jaren sneuvelden spijtig genoeg verschillende exemplaren, door slecht onderhoud of omdat ze moesten wijken voor bouwprojecten, zoals de bouw van het nieuwe dorpshuis en bibliotheek in het centrum aan de Ring', weet Tejo Briers van de Sint-Baafskring Noorderwijk.

Om te vermijden dat de Japanse kerselaar opnieuw zouden verdwijnen, kan je vanaf vandaag de naam van de wijk met de  emblemen van de Gemeenschapsraad Noorderwijk en Lions Herentals ontdekken.  Foto TB.

Lions

Deel dit artikel