U bent hier

Noorderwijk mept Lier knock out en is op weg naar de Play Offs

Herentals
30.03.2019 - 13.34u
Door: Mark Jaspers

In een uitstekend gevulde sporthal De Mixx in Herselt en met de aftrap door Federaal parlementslid Yoleen Van Camp en Herselts burgemeester Peter Keymeulen mocht thuisploeg Noorderwijk zeker niet verliezen.

Met vier op zes in hun laatste twee wedstrijden kon alsnog de top acht en de Play-Off gehaald worden. De bezoekers uit Lier waren al zeker van de eindronde na een uitstekend seizoen maar konden niet rekenen op verdedigers Sababti en Dendane. Real moet het echter ook al enkele weken doen zonder Gerenski en Karageorgiev.

De Elmos-boys namen direct de wedstrijd in handen en de bezoekers plooiden helemaal terug maar de eerste aanval die naam waardig was wel bingo. Verre trap naar voor daar stond Ajoub, de Lierse topschutter, helemaal alleen en zowaar 0 – 1.

De ploeg van coach Yves Heremans is echter al lang niet meer het bange team van het begin van het seizoen en zette de achtervolging. Mo El Fashi, wie anders, nam het voortouw en op zijn eentje zette hij de scheve situatie na vijf minuten recht. (1 – 1) En alles kon opnieuw beginnen.

Dat Lierse coach Zico een durver is, was geweten maar na minder dan tien minuten ging hij reeds met een vliegende doelman spelen. Heel gedurfd en direct prijs, voor Noorderwijk wel te verstaan. El Fashi snoepte de bal af van doelman Durot en zeer verre trap hoog in het bezoekende doel, 2 – 1. En Real was niet meer af te stoppen, El Ghaadaoui met de 3 – 1, Lier kwam niet meer in het stuk voor.

Kansen bij de vleet, maar evenveel missers en zo bleef het bij een 3 – 1 voorsprong als ruststand. Vanuit Eisden kwam toen al de geruststellende boodschap dat de thuisploeg zwaar in het verlies stond tegen Antwerpen.

De top acht lonkte op die manier en ondanks de achterstand bleef Lier ook na de pauze met zijn vliegende keeper spelen en Noorderwijk wachtte geduldig de kansen af. Topschutter El Attabi met zijn gekende crochet, assist op El Ghaadaoui en na vijf minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld 4 – 1.

Een intelligent Noorderwijk met een rustige avond voor doelman Talhaoui en op zoek naar nog doelpunten. Voor de "tigste" keer El Fashi die de bal verovert op de vliegende keeper, alleen op het bezoekende doel en heel rustig de 5 – 1 op het scorebord.

Ondanks de vele doelpunten was het voor de vele toeschouwers niet de mooiste zaalvoetbalavond. Alles speelde zich af immers op één Herseltse helft, een mislukt vliegende doelman project en een veel te sterke thuisploeg met slechts één doel, winnen om die dekselse top acht alsnog te halen.

Eindstand 5 – 1, overtuigende overwinning en daarmee op gelijke hoogte met Eisden. Eén punt volgende week bij degradant Houthalen (de ploeg van ex-coach Luypaert) is normaal voldoende aangezien concurrent Eisden naar de quasi onklopbare profs in Halle-Gooik moeten.

Ook de Noorderwijkse beloften/U21 van T2 Kenny Van Bael klopten Lierse (met 8 – 6) en dit na een spectaculaire match en continu op achtervolgen aangewezen, via 0-1, 1-2, 2-3, 4-5 en dan knap naar 8 – 6. Toekomst verzekerd.

imageMeer nieuws

In België heb je Nederlands nodig

In België heb je Nederlands nodig
Herentals | Kempen regio 22.07.2019 - 21.10u

Brandje aan Visbeekdries

Brandje aan Visbeekdries
Lille 22.07.2019 - 16.02u

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour
Herentals | Internationaal | Kempen regio 22.07.2019 - 14.42u

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.07.2019 - 08.01u

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret
Herentals | Kempen regio | Neteland 22.07.2019 - 00.50u

Beresterke Pinot doet gele trui wankelen, Simon Yates pakt 2e ritzege

Internationaal | Nationaal 21.07.2019 - 17.14u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto