'In de prachtige sporthal van Houthalen stond vrijdagavond een geladen wedstrijd op het programma', zegt Eddy Lambaerts hoofdsponsor Real. 'De thuisploeg hoopte dat concurrent Rosselies mogelijk punten zou verliezen voor de groene tafel en dat winnen alsnog de club van degradatie zou behouden.

Voor de bezoekers uit Noorderwijk was ook enkel winnen voldoende om de Play-Offs te halen. En dan hing de schaduw van (ex-)coach Frank Luypaert nog boven deze wedstrijd. Luypaert was samen met Real zeer ambitieus aan het seizoen begonnen. De Aalstenaar kreeg alle middelen aangeboden, spelers, stage, entourage om Noorderwijk naar de top vijf te loodsen.

Eind december was het verhaal echter over, de klik tussen de spelers en de coach was er nooit, kreeg enkele tegenslagen te verwerken en stond het team niet aan de top maar op een troosteloze laatste plaats met amper acht punten. Luypaert vertrok naar Houthalen om daar voor de redding te zorgen.

Maar ook daar liep het mis. Real begon furieus aan de wedstrijd en na twee minuten was het al prijs, 0 – 1 via El Ghadaoui. De bezoekers overdonderden de Limburgers, doelman Talhaoui moest pas vijf minuten voor de rust de eerste moeilijke bal pakken en dat deed hij alweer uitstekend.

Op minuut vijftien was het opnieuw prijs, weer Abdelhak El Ghaadaoui en 0 – 2. Vier minuten later 0 – 3 en dit keer was het tovenaar El Fashi na een knappe recuperatie van Dahmani op El Attabi en een ruststand van 0 – 3. Iedereen wist, de overwinning is binnen, de play-Offs ook want Eisden stond zwaar in het verlies op Halle-Gooik.

Na de pauze dan toch even tumult, Dahmani alleen op doelman Azirar, te fors volgens scheidsrechter Boelen en gele kaart voor Issam en hierdoor geschorst voor de eerste wedstrijd in de play-offs, zijn hele ploeg richting scheids met nog drie gele kaarten erbovenop.

Boelen en Noorderwijk, dat zal nooit lukken. Vijf minuten ver in de tweede helft en een zeer bedrijvige Ilias El Attabi brengt zijn team op 0 – 4. Direct nadien zorgt Dahmani voor de 0 – 5 na een knappe steekbal van Bouri.

Houthalen was ondertussen met een vliegende keeper aan het spelen maar dat lukt dus niet zo goed. El Attabi countert en scoort van ver de 0 – 6. En ook al in dezelfde minuut El Ghaadaoui die de vliegende keeper weer afstraft en de 0 – 7 op het bord brengt. Bij de bezoekers gaan ze voor de tien maar te veel truckjes en er wordt vergeten dat het mooi mag zijn maar dat je wel moet scoren.

En verdedigen wordt nu al eens verwaarloosd. Zo komt Celtic op één minuut terug tot 1 – 7 via Arboui en 2 – 7 via ex-Real kapitein Aziz Lagouireh. Dat gunt heel Noorderwijk hem, waar is zijn gouden Real tijd? El Attabi zorgt nog voor de 2 – 8 en Arboui mag de eindstand vastleggen.

Geen dubbele cijfers voor Real Noorderwijk maar wel een knappe overwinning tegen de ex-coach en een plaats in de play-Offs met dank aan coach Yves Heremans. Hij heeft sinds nieuwjaar de Elmos boys helemaal naar zijn hand gezet.

En met 14 punten in de laatste 11 wedstrijden doet hij een pak beter dan zijn voorganger. Operatie redding ruimschoots geslaagd, nu nog een feestwedstrijd op 26 april thuis tegen het Europese Halle-Gooik in de Play-Offs.'