Dinsdagmorgen is in het H.-Hartziekenhuis Lier pastoor op rust Willy Notelteirs op 82-jarie leeftijd overleden. Notelteirs was jarenlang de onderpastoor van de Sint-Bavoparochie in Noorderwijk.

Hij was er mee de drijvende kracht in het verenigings- en dorpsleven en richtte mee Chiro Noorderwijk op. De leiding van de Chiro stelt in een reactie op de sociale media dat de afdeling zonder de drijvende kracht van Willy nooit zo ver had gestaan als dat nu het geval is. Uit erkentelijkheid zal de leiding zaterdag in uniform naar de begrafenisplechtigheid gaan.

In Arendonk was hij pastoor van 1987 tot 2003. Hij was er de drijvende kracht achter het beschermproject van het hekwerk rond de kerk.

Willy Notelteirs werd geboren in Broechem op 24 augustus 1934. Hij werd tot priester gewijd in Grobbendonk op 22 juni 1965.

De uitvaartplechtigheid heeft zaterdag 19 november om 13 u plaats in de parochiekerk van Sint-Bavo. De viering wordt voorgegaan door pater Louis Notelteirs, broer van de overleden pastoor, en door Hans Vanackere.

Foto's Jos Vermeulen / NNieuws