Real moest naar de buren in Lier voor de jaarlijkse derby. Proost was dit jaar goed aan de competitie begonnen met direct winst in Malle, nipt verlies tegen Halle-Gooik en vorige week nog onverdiend verloren in Borgloon. Coach Gessner levert daar prima werk met bescheiden middelen.

'De bezoekers uit Noorderwijk hadden hun competitiestart wel gemist met een één op negen maar dat waren ze aan het recht zetten', zet Eddy Lambaerts. 'Sinds de eerste overwinning thuis tegen Moeskroen, nu een maand geleden werd, op de onverdiende nederlaag in Antwerpen alles gewonnen en steeds met overwicht. De match in Lier ging om de strijd voor de vijfde plaats.

De bezoekers zonder de geel geschorste Dahmani en uiteraard de langdurig geblesseerde Vesco. De eerste periode van de wedstrijd ging nog gelijk op met Lierse goed georganiseerd in verdediging. Toch was het El Attabi die als eerste de netten vond. De 0-1 was snel een feit na twee minuten.

Lierse gaf niet op en het was Qoli die verdiend gelijkmaakte (1 – 1). Bilal Bouri (ex-Real en broer van onze Bouri) zorgde zelfs voor een voorsprong voor de thuisploeg die alzo de rust kon ingaan met een kleine marge (2 – 1).

Tweede helft een gans ander beeld. De Real-spelers kregen meer en meer vat op het spel en in één minuut tijd (minuut 27) kantelde de wedstrijd en de score. Ilias El Attabi zorgde met 3 doelpunten op rij, een echte hattrick, voor de 2 - 4 tussenstand.

De wedstrijd viel alzo in een beslissende plooi. Het technisch en tactische kunnen van de bezoekers zorgde voor het eenvoudig oplopen van de score. De 2 - 5 via El Ghaadaoui en even later het tweede geel en rood dus voor de Lierse Bouri zorgde voor de 2 - 6 door alweer El Attabi. Er was geen houden meer aan, Mo El Fashi na een snelle en accurate intrap 2 – 7 en nog eens El Fashi met zijn tweede van de avond legde de achtste voor Real in het mandje op twee minuten voor het einde.

Een moedig Proost Lierse gaf niet op en de Pallieters werden in de slotfase nog beloond met 2 doelpunten. (Mechqouq en Zemmouri). Vrij eenvoudig gewonnen wedstrijd door Real Noorderwijk dat stillaan op toerental komt. Volgende week wacht een thuismatch tegen CB Futsal Jette. '