'Noorderwijk was er niet gerust in, geen geel geschorste en ex-Malle speler Issam Dahmani en beide Bulgaren geblesseerd', zegt Eddy Lambaerts. 'Gerenski weet maandag of hij geopereerd wordt aan de knie en Karageorgiev is minstens vier weken out met een ingewikkelde polsbreuk.

De thuisploeg start het best, heeft het meest balbezit en Malle-Beerse is nog niet wakker. Mo El Fashi, de laatste weken sterk bezig zet een aanval op, via El Ghaadaoui opnieuw bij hem en knap met rechts binnen, 1 – 0.

De kansen volgen, El Attabi en El Fashi creëren de kansen maar scoren niet. De bezoekers geraken amper in de buurt van thuisdoelman Talhaoui.

Coach Belmans ziet dat het niet goed is, vraagt een time-out en krijgt zijn ploeg tegen het einde van de eerste helft wel aan het voetballen, Ait Salah en Ouaddouh zorgen nu wel voor kansjes. Noorderwijk voelt de vermoeidheid, weinig wisselmogelijkheden maar dan is er de klasse van 2 Antwerpse straatvoetballers.

In de laatste minuut voor de pauze zetten eerst El Ghaadaoui (2 – 0) en dertig seconden later El Fashi (3 – 0).

Real op een ruime en onverwacht grote voorsprong. Een drie – nul ruststand tegen de huidige nummer twee in België, daar had niemand op gerekend, niet bij de thuisploeg en al zeker niet bij de bezoekers.

Malle begint veel sterker aan de tweede helft. De eerste vijf minuten overwicht zonder grote kansen maar op drie minuten zetten de bezoekers de scheve situatie recht. Minuut 26 Ouaddouh (3 – 1), minuut 29 Steven Dilliën (3 – 2) en minuut 30 kapitein Didi met de 3 – 3.

Koude douche voor Noorderwijk dat na de sterke eerste helft dit niet had verwacht. Even naar adem happen en hopen dat de bezoekers niet doorgaan op hun elan. Dat doen ze echter niet, de irritaties over het scheidsrechterlijke trio steken nu echt de kop op, terecht want die heren zijn niet aan hun sterkste wedstrijd bezig.

T2 Jesse Verstraeten van Malle gaat minutenlang een discussie aan met de drie scheidsrechters, nooit gezien. Door deze discussie verliezen de bezoekers echter de focus op het spel en komt Real onverwacht opnieuw in de wedstrijd.

Coach Heremans mist dan wel drie basisspelers maar zijn jeugd doet het uitstekend, zo grijpt één van die jonge kerels wekelijks zijn kans, youngster Medhi Zerouali brengt zijn team op 4 – 3 in minuut 35 en Noorderwijk krijgt opnieuw kansen, El Attabi is echter niet in zijn dagje om Malle de doodsteek te geven.

Het wordt bibberen voor de thuisploeg maar opnieuw is daar El Ghaadaoui die twee minuten voor het einde de bordjes op 5 – 3 zet. Dit mag niet meer misgaan, Malle-Beerse speelt vanaf dat moment met een vliegende keeper en de kansen volgen. De thuisploeg speelt nu paniekvoetbal en het doelpunt van Malle valt dan ook niet uit de lucht, in minuut 39 zorgt een nochtans niet helemaal fitte Ouaddouh voor de 5 – 4.

Eerst nog even discussie want was de bal over de lijn of niet, volgens de scheidsrechter wel. Dus wordt het één minuut nagelbijten voor de thuissupporters, de laatste minuut zijn er dit seizoen echter al veel punten verspeeld.

Real krijgt op de tegenaanval nog twee kansen en zelfs een tienmetertrap maar alweer net niet. Op tien seconden van het einde krijgt Malle-Beerse een hoekschop, scrimmage voor het doel en de scheidsrechter fluit, niet voor doelpunt, wel voor een fout op doelman Talhaoui, de bezoekers zagen de bal over de lijn, de rest zag een fout op de doelman.

De tienmetertrap voor Real mag niet meer genomen worden en Noorderwijk wint een levensbelangrijke wedstrijd met 5 – 4. Drie zeer belangrijke punten en voor het eerste keer dit seizoen op een Play-off plaats.'

Luc De Voeght : 'Verdiende zege van Noorderwijk tegen titelkandidaat Malle'

'Noorderwijk startte furieus en stond na vlotte combinaties en trefzekere afwerking met een 3 - 0 voorsprong oververdiend', zegt Luc De Voeght uit Grobbendonk. 'Na de rust kwam Malle sterker uit de kleedkamer. De wedstrijd kantelde volledig en de aanvalsgolven resulteerden na 6 minuten in een 3 - 3 stand.

Op dat ogenblik sloeg de motor van Noorderwijk terug aan en het wervelende combinatievoetbal leverde 2 doelpunten op met 5 - 3 stand hield Noorderwijk stand en miste zelfs nog een strafschop.

Doelman Murat verhinderde dat Malle nog de aansluitingstreffer kon maken. Een verdiende zege van Noorderwijk tegen titelkandidaat Malle.'

Foto Luc De Voeght : 'We zagen na de verdiende overwinning een superblije Real ere-voorzitter en hoofdsponsor Eddy Lambaerts.'