Zaterdag 12 mei vertrekt onze nationale trots naar het verre Azerbeidzjan. Ze zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Baku. ThalsFM kreeg de kans om haar thuis nog enkele vragen te stellen.

Iris, jij gaat ons land vertegenwoordigen met jou song 'Would You'. Vlaanderen heeft deze song voor jou gekozen maar wat vind jij zelf van deze keuze?
Zowel 'Safety Net' als 'Would You' vind ik gelijkwaardig aan elkaar. Ik ben blij dat Vlaanderen kunnen stemmen heeft en dat 'Would You' in de smaak viel. Ik zou met elk van de twee songs even blij geweest zijn. Persoonlijk vind ik de tekst van 'Would You' wel zeer mooi.

Wat zijn jou verwachtingen van het Eurovisiesongfestival?
Dat ik in de eerste plaats zeer veel ervaring kan opdoen en een mooie tijd ga beleven in Baku. Ik zou ook zeer graag op het grote podium staan en toffe contacten leggen.

Vertrek jij naar Azerbeidzjan om te winnen?
Wel, ik ben zeer blij dat ik ons Belgenlandje mag vertegenwoordigen. Ik zou het super vinden om in de grote finale te geraken. Het is trouwens al een hele mooie prestatie om de halve finale door te geraken. En natuurlijk zou het heel leuk zijn moest ik winnen.

Zoals bij elke andere artiest komen er ook goede en minder goede reacties. Hoe ga jij hiermee om?
Kritiek komt er altijd, zowel positief als negatief. Ergens is dit normaal, niet iedereen heeft dezelfde muzieksmaak. Op een goede manier met kritiek omgaan moet je dus zeker kunnen.

Je hebt pas je debuutalbum '17' uitgebracht. Dit is een droom van vele tienermeisjes. Ben je fier op je album?
Ik ben zeer fier op mijn album. In het dagelijks leven is Iris zeer happy. Vandaar de happy songs op mijn album. Toch staan er ook enkele ingetogen nummers tussen zoals bv. 24/7. Mijn album weerspiegelt dan ook perfect hoe Iris in het dagelijkse leven is.

Welk is jou favoriete nummer op jou album?
Ik vind de nummers stuk voor stuk zeer persoonlijk. Maar in de studio heb ik wel zeer veel plezier gehad aan het nummer 'Gone', het duet met Dean. Dit vind ik toch wel een mooie toets aan mijn album.

Je hebt nu zeer veel optredens en ook de voorbereidingen voor Eurosong nemen veel tijd in beslag. Kan je nog dingen doen dat een normaal 17-jarig meisje doet?
Mijn leven is zeer hard veranderd sinds Eurosong. Veel tijd heb ik niet maar ik kan nog op een toffe manier afscheid nemen van mijn vriendinnen voor ik vertrek naar Baku.

Nnieuws/ThalsFM wenst haar alvast veel succes!

Redactie en foto's: Kristof Baelus / Nnieuws
Interview: Indra Van Looy / Nnieuws