De Noorderwijkse politici hebben vrijdagavond gedebatteerd over thema's als de sporthal, een skateterrein, mobiliteit- en verkeersveiligheid. Het werd op bepaalde momenten, zeker over de sporthal en het skateterrein, een pittig debat.

Geen Christine Schaut (Onafhankelijke) in de debatstoel. Ze neemt afscheid van de politiek maar zorgde met een grote spandoek van haar bedrijf voor mede-sponsoring van de avond.

Moderator Bart Timperman (journalist GVA) sneed als eerste thema de aanleg van het dorpsplein, de overlast op dat terrein en de vraag van jongeren om er een skateterrein aan te leggen, aan.

Pikant detail, de vraag was er, maar in het publiek zaten geen jongeren om die eis kracht bij te zetten of om naar het antwoord van de politici te luisteren. Uiteindelijk beseften de politici dat een skatterrein het best tot zijn recht komt in de buurt van de te bouwen sporthal op Kamp A.

De verkeersveiligheid was een ander heikel thema en ook hier was er een opvallende eensgezindheid. De oppositie stelde dat er te weinig gedaan werd aan de mobiliteit en de veiligheid van de fietsers. Gesprekken met naburige gemeentebesturen moeten alternatieve routes voor het zwaar verkeer mogelijk maken.

En dan die sporthal: Ivo Briers (Groen) stelde dat het stadsbestuur een gouden kans had gemist om het terrein te verwerven. Ivo probeerde daarna op de man te spelen omdat de mede-eigenaar van Kamp A, Patrick De Cat, in het panel van de CD&V zat.

Vragen over de kostprijs werden vrolijk aangevuld door Dirk Dierckx (HNM) die opmerkte dat het laatste budget voor de nodeloze heraanleg van de kasseien in het centrum van Herentals, voldoende was geweest om het terrein te kopen.

Dierckx beschuldigde De Cat ook van belangenvermenging, maar daar was volgens Mien Van Olmen geen gevaar voor.

Een jarige Mien Van Olmen (CD&V) stelde dat de sporthal er binnen de 6 jaar zal komen. 

Enkele conclusies:
- Jan Bertels (sp.a) is klaar om schepen van Noorderwijk en Morkhoven te zijn 'ik ben dat nu al'
- Kathleen Lavergne en  Jo Cleymans (N-VA) willen met N-VA mee de vastgelopen dossiers voor Noorderwijk en Morkhoven lostrekken en mee hun schouders onder dossiers als de sporthal en het skateterrein zetten
- Patrick De Cat (CD&V) wil als mede-eigenaar van Kamp A/het golfterrein de afspraken met het stadsbestuur perfect nakomen, en dat is goed nieuws voor een sporthal en een skateterrein,
- Mien Van Olmen (CD&V) is klaar voor de burgemeesterssjerp.

De Jo van Café Welkom was tevreden over het debat. "We gaan nu geen zes jaar wachten om er nog één te doen. Binnen 3 jaar doen we een evaluatiedebat.

De Noorderwijkse politici krijgen dan hun rapport en krijgen dan nog de kans om zich voor de volgende 3 jaar te herpakken."