Meestal staan zaterdagavond de eerste- en tweedeklassers centraal. Vanavond was het Noordstar-time met de uitwedstrijd naar Herselt. Carlo Michiels kon rekenen op zijn volledige kern en verwachtte een gepaste reactie na de mindere prestatie van vorige week. Niet simpel tegen 1 van de sterkste tegenstanders uit de reeks. Maar Noordstar kende een droomstart. Na amper 2 minuten knalde Jeffrey Willems de 0-1 al voorbij doelman Verhoeven en was Herselt aangewezen op achtervolgen.

De talrijk meegereisde supporters moedigden hun ploeg luid aan, bij de thuisploeg was het redelijk stil door dit vroege doelpunt. Het werd een bijzonder aangename partij om volgen, zowel Herselt als Noordstar speelden hun snelheid uit en creëerden kansen aan beide zijden. Noordstar doelman Jens Hendrickx moest regelmatig zijn kunnen tonen om de 0 op het bord te houden.

In de 43e minuut een heerlijke vrije trap van Yannick Scheerens, Niels Caers kan helemaal vrij inkoppen en 0-2. Noordstar kan met een goed gevoel gaan rusten. In de 2e helft komt de thuisploeg een paar keer goed weg met oa een bal op de paal. Herselt voert de druk op en kan in de 61e minuut de aansluitingstreffer scoren. Even later keert Peter Engels een bal van de lijn, het werd effe heet voor het doel van de bezoekers.

Trainer Michiels stuurt bij en verschuift enkele pionnen, Noordstar vindt zijn 2e adem en na een flater in de Herseltse defensie, prikt Caers de 1-3 tegen de touwen. Verdiende overwinning na een spannende hoogstaande wedstrijd van beide ploegen ! Volgende week krijgt Noordstar een weekje rust, een feestje kan er nu dus wel af... Doelpunten : Jeffrey Willems, Niels Caers (2 x)

Verslag: Carina Luyten, foto's Annick Van den Bruel/Nnieuws.be