Trainer Carlo Michiels kon weer op zijn volledige kern rekenen, Thijs Lambaerts en Pieter-Jan Hendrickx kwamen terug in de ploeg na hun weekje schorsing, op de bank zaten Philip van Herck, Jurgen Wuyts, Joren Lambaerts en Davy Van Bael.   Er stond veel wind en met een lage zon werd er bij de toss strategisch gekozen om van kant te wisselen. Noordstar nam de aftrap voor zijn rekening en mocht na amper 2 min. al een kaars branden dat ze nog met 11 stonden.

Doelman Jens Hendrickx ging ver uit zijn doel in duel met Kossi Lambrechts, die solo richting 16m spurtte. Gelukkig gebeurde de fout aan de zijlijn en gaf de scheids geel. Noordstar was daarna heer en meester, doch dat vertaalde zich niet in doelpunten.

Er volgden redelijk wat kansen en Wouter De Herdt moest zich vaak tot het uiterste rekken en strekken om een doelpunt te voorkomen. Zo ook op een trap van Scheerens die hij nog net uit de kruising kon tikken...In de 23e min. verloor de thuisploeg dan nog Bert Van Hove met een liesblessure en wachtte Joren Lambaerts de zware taak hem te vervangen. Bij de rust stond het 0-0 en hoorden we veel gemor aan Hallaar zijde...de lange bal werd teveel gehanteerd, te slordig spel, enz...

Ook in de 2e helft kregen we hetzelfde spelbeeld, Noordstar was de beter voetballende ploeg en kreeg dan ook loon naar werken. Jeffrey Willems scoorde in de 50e min. op voorzet van Niels Caers de 1-0 ! Hallaar had amper afgetrapt na dit doelpunt of daar waren onze jongens al opnieuw, Scheerens foutief gestopt in de 16m en penalty.

Niels Caers zet zich achter de bal, zijn schot wordt gepakt door De Herdt. Hier had de match beslist kunnen zijn. Noordstar lost dan het gaspedaal en laat zich een kwartiertje meeslepen in het voetbal van de bezoekers. In de 85e minuut kan Caers zijn missertje toch nog goed maken met een beauty van een kopbal vlak naast de paal : 2-0. In de 89e min. kan de pas ingevallen Philip Van Herck de 3-0 eindcijfers binnen tikken. Al bij al een dik verdiende overwinning.  (Annick Vandenbruel / N.)

Noordstar speelde met : Jens Hendrickx, Peter Engels, Jo Meir, Paul Vinck, Thijs Lambaerts, Fons Simons, Pieter-Jan Hendrickx, Yannick Scheerens, Bert Van Hove, Jeffrey Willems, Niels Caers, Joren Lambaerts, Philip van Herck, Jurgen Wuyts en Davy Van Bael.