Noordstar won in vierde provinciale de derby tegen Herselt met 3-0.

Verslag : Gino Vervoort
Foto's : Annick Van den Bruel

Noordstar - Herselt 3-0

Op een zonnige namiddag krgen de mannen van trainer Carlo Michiels Herselt op bezoek. De trainer had gevraagd om van in het begin direct druk te zetten en Herselt te beletten te voetballen. De match werd op gang gefloten en Noordstar deed wat er gevraagd werd. Herselt die onmiddellijk bij de keel werd gegrepen en kon enkel antwoorden met fouten op onze aanvallers. Niels Caers werd zo binnen de 3 minuten al 2x serieus getackeld. In de 4de minuut kopt Niels op een voorzet nipt over. 5 minuten vrije trap Witvrouwen, Niels kopt net naast. In de 6de minuut kon Herselt dan toch eens counteren maar de verdediging liet zich niet in de luren leggen. In de 7de minuut straft Noordstar een slecht uitverdedigd Herselt af en Jeffrey kopt op doel. Een speler van Herselt kan enkel nog het doelpunt voorkomen door middel van zijn handen te gebruiken. Dus penalty voor de thuisploeg en de bezoekers met 10 man verder. Helaas schoot Raf de penalty over. Na 10 minuten weer vrije trap van Mario nu kopt een sterkspelende Joost nipt naast. 12 minuten : Joost Smeyers stuurt Niels Caers schuin voor het doel maar de keeper pakt alles.

De bezoekers krijgen geen vat op een goed voetballend Noordstar en in de 26ste minuut stuurt Pieter-Jan de bal naar Jeffrey die knap de 1-0 maakt. Herselt weet tegen de 11 van Noordstar geen raad en kan enkel verdedigen. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen maar Jeffrey Willems en Niels Caers konden geen doelpunt meer bijmaken voor de rust.

In de 2de helft gaat Noordstar meer controlevoetbal spelen en komen de bezoekers iets meer in de wedstrijd. Keeper Davy Van Bael moet zo een paar keer gevat ingrijpen. Dit is het sein aan de thuisploeg om een tandje bij te steken en in de 68ste minuut maakt Thijs Lambaerts met een knap schot de 2-0. De thuisploeg pakt de wedstrijd terug in handen. Invaller Tim Vervoort schiet net naast in de 72ste minuut.

Dan op een schitterende aanval stuurt Pieter-Jan Henderickx de bal naar Niels Caers die sneller is dan zijn verdediger en dan de bal op een schoteltje klaarlegt voor Jeffrey Willems die niet twijfelt en mooi de 3-0 maakt; Noordstar speelt rustig de match uit en is in de laatste minuut nog dichtbij de 4-0 als Tim Vervoort de bal op de lat trapt. Een logische 3-0 overwinning voor de mannen van Noorderwijk en die zo voorin in het klassement blijven meedraaien.

Speelden mee: Van Bael Davy, De Backer Raf, Baeten Kenneth, Meir Jo, Vranckx Bert, Lambaerts Thijs, Hendrickx Pieter-Jan, Smeyers Joost, Caers Niels, Witvrouwen Mario, Willems Jeffrey, Vervoort Tim, Lambaerts Joren, De Krock Hannes en Henderickx Jens