Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nostalgisch boek : '200 jaar Zusters der Christelijke Scholen én 120 jaar lerarenopleiding'

Thomas More Vorselaar

De Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar mochten woensdagmiddag het allereerste exemplaar van het nieuwe boek ‘The Joy of Teaching’ in ontvangst nemen. Het boeiende werk illustreert 120 jaar lerarenopleiding in Vorselaar.  De Thomas More Hogeschool presenteert deze lerarenopleiding, maar zonder de zusters was de campus Vorselaar van Thomas More nooit gekomen.

'10 ijverige studenten verdiepten zich in het verleden van de gerenommeerde onderwijscongregatie', zegt een fiere Koen Cools, docent.  'Aan de hand van 12 portretten, een pak interviews en gesprekken vol nostalgie met oud-studenten brachten ze visies op leraarschap in kaart. Met de interviews wilden ze zoveel mogelijk generaties overspannen. Van hoogbejaarde zusters tot pas afgestudeerde juffen en meesters. De mensen die op interview kwamen, kregen allen dezelfde vragen.'

Naast het boeiend boek offreerde de directie van de Thomas More Hogeschool ook nog een gezonde verjaardagstaart aan de  gevierde zusters.  Alweer een historische dag voor de kloostergemeenschap in Vorselaar.  Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Thomas More Vorselaar

Deel dit artikel