Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem bezocht dinsdag
The Belgian Chocolate Group in Olen en Herentals. Als staatssecretaris staat De Crem Belgische ondernemingen bij om hun producten in het buitenland op de markt te brengen. Om de resultaten van de economische missies te meten en de diverse exportproblematieken volledig te kennen, brengt hij regelmatig bezoeken aan deze exporteurs.
Het verhaal van The Belgian Chocolate Group NV start in 1996 wanneer Marc Pauwels beslist om naast zijn productie van mayonaise en sauzen ook te investeren in het samensmelten van kleine Belgische chocoladebedrijven.
Nu 20 jaar later telt The Belgian Chocolate Group 160 vaste medewerkers en is goed voor een omzet van ongeveer 55 miljoen euro waarvan meer dan 3/4 geëxporteerd wordt naar bijna 100 landen.
Eerst bezocht Staatssecretaris De Crem Cocachoc, de vestiging in Herentals. Hier werken meer dan 80 medewerkers, zowel in productie, magazijn en logistiek als in de ondersteunende diensten van de groep zoals Sales, Finance & Kwaliteit. Er worden niet alleen van de kleinste (3 gram) tot de grootste (2 kg) chocoladerepen geproduceerd, ook rollen er jaarlijks miljoenen holle Paaseieren en Sintfiguren van de band.
Ook de nostalgische Koetjesreep wordt in Herentals geproduceerd. Dit reepje heeft sinds kort 2 nieuwe smaakvarianten : wit en karamel.
De vestiging in Olen blijft de grootste fabriek van de groep. Hier produceren meer dan 60 vaste medewerkers naast pralines, zeevruchten en chocoladetabletten ook truffels en "studentenhaver".
Dankzij een gemotiveerd team van efficiënte en flexibele medewerkers, ondersteund door een hoge graad van automatisatie, kan alles nog in België geproduceerd en ingepakt worden. Door aan de hoogste internationale kwaliteitseisen te voldoen en door constant te innoveren slaagt de groep erin jaarlijks zijn exportomzet te verhogen. Hierbij krijgt het Salesteam ook alle steun van Flanders Investment & Trade.
Zo vinden de chocoladeproducten wereldwijd hun weg naar de consument onder merken zoals The Belgian, Perle d'Or, Belgian Harvest en Classic Wheels. In de taxfree winkels op luchthavens wereldwijd zijn de chocolaatjes dan weer te koop onder het merk Starbrook Airlines.
Vandaag is The Belgian Chocolate Group NV nog steeds een Belgisch familiaal bedrijf en het is de bedoeling van Marc Pauwels om op deze manier de komende jaren verder te groeien.
Op de foto : staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem met Marc Pauwels, CEO en eigenaar van The Belgian Chocolate Group NV / NNieuws.