Facebook mag dan al 10 jaar oud zijn, het is nog steeds een platform voor nieuwe trends. Zo is de Vlaamse Facebookgebruiker tegenwoordig helemaal in de ban van groepen volgens het volgende stramien: Ge zijt van ... als. 

Voor Herentals heeft de groep op een paar dagen al meer dan 1.000 leden.  Om 13.30u vandaag precies  1.204 volgers.  De creatieve geest rond deze FB-groep is de sympathieke poezenlover Wouter Bex, alom bekende én geliefde Hertalsenaar.

Op de puntjes past een willekeurige plaatsnaam, en in de groepen worden naar hartelust nostalgische weetjes opgerakeld. Zoals een echte Herentalsenaar nog uitging in de Nieuwstraat in de Sol y Sombra bij den Toine Van Laerhoven in de jaren 60, of frut haalde bij den Tovenaar in de Vaartstraat.  Tot laat in de nacht mijmeren de mensen, posten hun herinneringen van vroeger.  Ze werken zelfs minder, slapen maar een paar uurtjes om er terug in te vliegen...  En je gaat vaak krom van het lachen met de vaak dichterlijke schrijverijen...

De ene na de andere gemeente springt op de kar.   Een duidelijk teken dat de Vlaming graag mijmert over lang vervlogen tijden.  Facebook heeft toch nog een briljante kant.