Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nostalgische tentoonstelling ‘20 jaar vzw Spearhead’ @ 't Hof

Spearhead vzw

Tijdens het weekend van 2 en 3 december viert vzw Spearhead haar 20-jarig bestaan met een tentoonstelling. Omdat de vereniging haar oorsprong en zetel in Herentals heeft, hebben ze zaal ’t Hof op de Grote Markt in Herentals als locatie gekozen.

De tentoonstelling is opgebouwd rond 2 thema’s: enerzijds onze vereniging zelf en anderzijds de activiteiten en interesses van onze leden.

 

Omdat de naam ‘Spearhead’ misschien niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen, willen we in het eerste deel graag de doelstelling en werking van de vereniging in beeld brengen. Van oorsprong zijn we een militaire voertuigenvereniging maar één die in de loop van 20 jaar is uitgegroeid tot een vereniging die véél meer aspecten van de militaire krijgsgeschiedenis omvat.

Hoewel de militaire oldtimers nog steeds de paradepaardjes van de vereniging zijn, is het niet noodzakelijk er eentje te bezitten om toe te treden.

In het eerste deel komen ook onze Belgische en Britse ereleden, WO2 veteranen en verzetslieden, extra aan bod. Wie zijn ze? Wat is hun verdienste? Welk uniform droegen ze? Er zullen ook kinderen van onze ereleden langskomen, één zoon komt zelfs speciaal voor deze tentoonstelling over uit Groot-Brittannië (UK).

In het tweede deel van de tentoonstelling kan je ontdekken wat onze leden zoal interesseert, waarmee ze bezig zijn en wat ze verzamelen. Hiervoor stellen een aantal leden (een deel van) hun collectie tentoon. Aangezien vzw Spearhead een club is die personen verenigt met interesse voor diverse militaire perioden, kan je er militaria bewonderen uit zowel beide Wereldoorlogen als uit de Koude Oorlog, waarbij ook ‘den ABL’ ruimschoots aan bod komt.

Je ontmoet er ook re-enactors in uniform die je met plezier een woordje uitleg willen geven. Modelbouw krijgt ook een plaatsje, maar dan wel met niet alledaagse gebruikte materialen.

Omdat de locatie het niet toelaat, zullen er spijtig genoeg slechts een handvol militaire voertuigen te bewonderen zijn als ‘eye catcher’ voor de ingang van Zaal ’t Hof.

Echte voertuigliefhebbers blijven dan misschien op hun honger zitten; maar zij kunnen hun hartje komen ophalen op ons jaarlijks treffen voor militaire voertuigen en re-enactment ‘Operation Bluecoat’. Dit evenement vindt elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van juli op de terreinen van Heideheem in Lichtaart, niet ver van Bobbejaanland.

Uiteraard verwachten we een groot deel van onze eigen leden gedurende het weekend, evenals leden van collega verenigingen.

Maar onze deuren staan wagenwijd open voor álle bezoekers dit weekend!

Kom gerust langs, op zaterdag 2 december of zondag 3 december, en maak kennis met onze interessante en gezinsvriendelijke vereniging. De toegang is gratis.

Praktisch:  Zaal ‘t Hof - Grote Markt 41 -  Herentals - 

zaterdag 2/12 : van 10.00 tot 19.00 uur -- zondag 3/12:  van 10.00 tot 17.00u.

Toog geopend tijdens de openingsuren.

Spearhead vzw

Spearhead vzw

Spearhead vzw expo

Spearhead vzw expo

Grote Markt 41, Herentals, België

Spearhead vzw

Deel dit artikel