In het weekend van 24 en 25 januari  organiseert de vzw Nijlen OnbegrensT (kortweg NOT) de 8e editie van de ondertussen vermaarde "Nijlense bierbeurs".  De opzet van deze bierbeurs is de bezoekers kennis te laten maken met de enorme verscheidenheid aan biersmaken dat ons land rijk is. En of de "Notters" hier weer in geslaagd zijn ?

Het is een heuse "beurs", dit wil zeggen dat de verschillende brouwerijen (een 20-tal) zelf op hun stand aanwezig zijn. Hier stellen ze hun gekende, maar ook vaak minder gekende bieren aan het grote publiek voor. Een 100-tal biersoorten zullen dit jaar opnieuw de revue passeren.

Naar jaarlijkse traditie zullen er opnieuw enkele primeurs voor de streek aanwezig zijn.
NOT vzw zal zelf opnieuw met de "Sparrijder" uitpakken, een heerlijke tripel van 8,5° die naast zijn pittige dosis bitterheid je verwent met een volheid en zachte smaak die blijft nazinderen. Voor de receptuur stond een gekende Nijlense amateur-brouwer garant, het brouwen zelf gebeurde in de brouwerij Pirlot van Zandhoven (Kempisch vuur). In elk geval voor iedere bierliefhebber een must om geproefd te hebben.

Ondertussen is ook de "Sparrijder edition 2015" gebotteld, gebaseerd op een licht bijgestuurd receptuur dat het bier nog voller maakt. Binnen enkele weken kan deze in primeur geproefd worden.

De Nijlense bierbeurs vindt plaats in de Gildenzaal, Gemeentestraat 24 Nijlen, op 2 minuten wandelafstand van Nijlen-station, de bushalte van lijn 150 (Lier – Herentals) is schuin tegenover de zaal. Er is parkeergelegenheid op de parking aan het zwembad, op het kerkplein of op het August Hermansplein (grote parking achter de Kerk richting Bevel, net voor de spoorwegovergang).

Op zaterdag 24/01 is de beurs te bezoeken vanaf 14.00u tot 23.00u, zondag 25/01 van 13.00u. tot 20.00 u. Deelname aan dit bierfestijn kost 8 euro en geeft recht op een degustatieglas, een biergids en drie drankjetons. Bijkomende drankjetons kosten €1,60.


De volledige lijst van de brouwers en alle info vind je terug op www.notvzw.be.

Foto's : Nijlense bierbeurs editie 2014