StarMeal-The Foodmaker uit Oevel en Novatech uit Olen hebben een belangrijke nominatie binnengehaald.  Samen met 3 andere bedrijven zijn ze kandidaat voor de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2017.

Met de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2017 wil de Vlaamse regering voor het 12e jaar veelbelovende ondernemingen met groeicapaciteit inspireren en stimuleren om verder te ontwikkelen.

De genomineerden werden op basis van verschillende selectiecriteria verkozen door een professionele jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels, hoofdeconoom en partner bij Econopolis. Vorig jaar was MediaGeniX de laureaat.

2 Kempense nominaties
StarMeal is een producent van verse voeding voor de Europese retailmarkt. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Lieven Vanlommel. Onder de naam The Foodmaker, een populaire eat-in en take-away concept van gezonde voeding, baat StarMeal sinds 2014 10 foodwinkels uit in België (Antwerpen, Brussel) en Nederland. StarMeal kan steunen op het ambassadeurschap van bekende Belgische sporters zoals Tia Hellebaut, Vincent Kompany, Tom Boonen en Hans Van Alphen. Vorig jaar was er 30 miljoen omzet met 163 medewerkers.

Novatech International NV is een familiebedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Novatio en Novatech. In 1989 ontwikkelde het bedrijf TEC7, een kit om af te dichten, te lijmen en te bevestigen. Het bedrijf telt 80 medewerkers, die in 2016 een omzet van 34 miljoen bijeen werkten.

De andere genomineerden voor Beloftevolle Onderneming 2017 zijn Awingu (Gent), PlayPass (Antwerpen) en Teamleader (Gent). De verkiezing is een organisatie van EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. (pp)

Foto's archief NNieuws : Lieven Vanlommel StarMeal