Novatech uit Olen is dit jaar de winnaar van de LON-award Voka Kempen Zuid. Het bestuur van het lokale ondernemersnetwerk van Voka Kempen maakte dit nieuws bekend tijdens haar Nieuwjaarsdiner in La Source in Westerlo. Novatech dingt dankzij deze award in juni ook mee naar de Prijs Ondernemen 2016.

Voka Kempen Zuid is één van vijf Lokale Netwerken van Voka Kempen met bedrijven uit de regio Meerhout, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Olen en Westerlo. Het was voorzitter Hubert Klingels die tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsdiner de primeur aan de honderd aanwezige ondernemers en stakeholders uit de regio mocht meedelen.

'Novatech is een Belgisch familiebedrijf van eigenaar en CEO Bert Vissers', licht Klingels de keuze toe. 'Het bedrijf aan de Industrielaan 5 Olen is actief in de retailmarkt met brands zoals Tec7, Bike7 en Green 7. Daarnaast zijn ze met de oplossingen van Novatio actief in de bedrijvenmarkt.

Novatech is wereldwijd actief in 25 landen. Zij hebben een sterk geloof in de kracht van goede medewerkers en creëren ideale werkomstandigheden waarin mensen zich kunnen ontplooien. Bij Novatech zijn ze ervan overtuigd dat enkel op die manier duurzame groei kan gecreëerd worden.

De bedrijfsleiding staat met beide voeten op de grond en draagt een no‐nonsense attitude hoog in het vaandel. Het is kortom een bedrijf waar we trots op zijn en een ideale kandidaat om Voka Kempen Zuid te vertegenwoordigen in de strijd om de Prijs Ondernemen 2016.'

Investeren
'Deze erkenning doet ons uitermate plezier', zegt Bert Vissers, CEO van Novatech. 'Temeer omdat ook onze klanten ons zeggen dat we goed werk leveren. En daar doen we het tenslotte voor.

We willen het werk van onze klanten vereenvoudigen door innovatieve- en kwaliteitsoplossingen aan te bieden. Dat lukt heel goed, maar we zijn ambitieus. We willen nog verder groeien en nemen hiervoor de nodige stappen.

We investeren volop in het optimaliseren van onze manier van werken, in digitale platformen en ook in een intense opleiding van onze mensen. We zijn ervan overtuigd dat dit ons duurzame groei zal garanderen.'

Vijf winnaars
De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio.

Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. 'Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen', legt Jan Hendrickx, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen uit. 'Het zijn dus de ondernemers zelf die nomineren. Uit deze short-list van ondernemingen kiest onze professionele jury dan de winnaar van de LON-award.

De volgende weken zullen ook overige LON's hun winnaars bekend maken. In juni maken dan de vijf LON-winnaars onder elkaar uit wie uiteindelijk de Prijs Ondernemen 2016 in de wacht sleept.'

Foto :  De LON-winnaar Bert Vissers CEO van Novatech, samen met voorzitter van Voka Kempen-Zuid Hubert Klingelsen, en gedelegeerd bestuurder van Voka Kempen Jan Hendrickx .