Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NSB Afdeling Herentals organiseert serene viering op Nationale Feestdag 21/7

Nationale Feestdag

21 juli Nationale feestdag. Iedereen krijgt dan een vrije dag, Koning Filip werd 10 jaar geleden de zevende koning van België. Een indrukwekkend militair defilé siert dan Brussel en wordt op VRT1 live uitgezonden.

Wat minder bekend is de viering in Herentals die, in samenspraak met de stad en de Vaderlandlievende verenigingen georganiseerd wordt door de Nationale Strijdersbond van België (NSB) Afdeling Herentals. 

Leden van de NSB verzamelen die dag, samen met bestuursleden van de stad, militairen van het 29Bn Log uit Grobbendonk, brandweerlui, politie, leden van Spearhead met oude legerjeeps, en verschillende vaandeldragers op de Grote Markt ter hoogte van “Den Beiaard” tussen 10.30u en 10.45u. 

Van daaruit vertrekt een optocht onder begeleiding van de bekende doedelzakspeler Jos Smets en de jeeps richting Sint-Waldetrudiskerk waar er om 11u00 een Te Deum gezongen wordt.

Na het Te Deum vertrekt de stoet naar het oorlogsmonument op de Molenvest waar de burgemeester een toespraak houdt en er bloemen neergelegd worden.  Jos Smets speelt op z'n Schotse doedelzak het wereldbekende “Amazing Grace”. Nadien blaast een professionele trompettist “De Last Post” en ons Vaderlands Volkslied.

Na deze plechtigheid volgt er nog een aangename verrassing voor de deelnemers maar deze wordt pas ter plaatse meegedeeld.

Iedereen mag aan deze ceremonie deelnemen en de NSB Afdeling Herentals rekent op uw aanwezigheid.  

Iedereen kan ook lid worden van de NSB Afdeling Herentals (12€ per jaar)  of van onze Vriendenkring NSB (5€ per jaar).  Meer info hierover bij de secretaris Johan Temmerman 0478 34 42 57 of johan.temmerman2@telenet.be.

Op 14 oktober 2023 organiseert de NSB Afdeling Herentals ook een ledenfeest in de tuinzaal van ’t Hof.'

Red. & foto's Johan Temmerman/NNieuws

Nationale Feestdag NSB

Nationale Feestdag NSB

Nationale Feestdag NSB

Nationale Feestdag NSB

Molenvest, Herentals, België

Nationale Feestdag

Deel dit artikel