Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NSB-afdelingen Herentals, Noorderwijk en Morkhoven herdenken Wapenstilstand en de slachtoffers van de twee wereldoorlogen

Wapenstilstand NSB

De NSB-afdelingen Herentals, Noorderwijk en Morkhoven herdenken op 11 november Wapenstilstand en de slachtoffers van de twee wereldoorlogen.

In Morkoven doen ze dat samen met de catechisten en hun ouders en een afvaardiging van het schepencollege om 8.30 uur in de Sint-Niklaaskerk, gevolgd door een kransneerlegging aan de herdenkingsplaat van de gesneuvelden. Om 9 uur wordt er ook een krans neergelegd voor de oud-strijders en de slachtoffers van de neergestorte Lancaster op de begraafplaats.

In Noorderwijk trekken de plaatselijke NSB-afdeling, de catechisten en hun ouders en een afvaardiging van het stadsbestuur om 9.45 uur onder fanfarebegeleiding naar de nieuwe begraafplaats. Daar leggen ze om 10 uur een krans neer op de graven van de oud-strijders van WOI en WOII, gevolgd door een kransneerlegging en saluut aan het officiële Noorderwijkse monument voor oud-strijders van WOI en WOII.

Daarna gaat het in optocht naar de Sint-Bavokerk. Daar heeft omstreeks 10.25 uur een kransneerlegging plaats aan de Vredesboom, om 10.35 uur op de graven van de oud-strijders en om 10.50 uur in de kerk aan de gedenksteen met de namen van de gesneuvelden of aan hun wonden bezweken Noorderwijkse soldaten.

In Herentals start de herdenking van Wapenstilstand om 10.50 uur met een bijeenkomst aan café Den Beiaard op de Grote Markt. Daarna volgt een Heilige Mis, om 11 uur, in de Sint-Waldetrudiskerk.

Na de viering gaat het in optocht onder muzikale begeleiding naar het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. Daar vindt rond 11.45 uur een kransneerlegging plaats.

De stoet trekt onder muzikale begeleiding verder naar het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt, waar om 12.10 uur het stadsbestuur en korte bloemenhulde geeft.  Foto Johan Temmerman/ NNieuws.

Wapenstilstand NSB

Deel dit artikel