De boogschutters van Sint-Sebastiaan Nijlen hebben enkele medaillewinnaars op de verschillende Belgische Kampioenschappen outdoor boogschieten, te vieren.   In september organiseerde de Waalse boogschutterclub HAC (Hotton Archery Club) het Belgisch Kampioenschap korte afstand voor de jeugd. ’s Morgens begonnen de jeugdschutters aan de kwalificatieronde.

Yannick Wouters van NSS Nijlen schoot zich in deze kwalificaties naar een tweede plaats zodat hij de eerste rondes van de eliminaties haalbare kaarten waren. Yannick plaatste zich samen met drie Waalse schutters bij de laatste vier. Ondanks de slechte weersomstandigheden won Yannick zijn halve finale met 6 – 2 en even later zijn finale met dezelfde score.

Nadat hij zich een week eerder vice-kampioen van België schoot op de lange afstand, mocht Yannick nu plaats nemen op het hoogste schavotje, dat van KAMPIOEN VAN BELGIË.

De “andere” Janick van Nijlen, Janick Van Loock, won op het BK lange afstand onverhoopt een bronzen medaille in zijn categorie. Op een voor hem nieuwe afstand (40 meter) won hij de kleine finale.

Vanaf woensdag 5 november starten de Nijlense boogschutters opnieuw een lessenreeks boogschieten voor jeugd en volwassenen. Meer info vind je terug op de website van de club : www.nss-nijlen.be .