U bent hier

Nu ook multidisciplinaire obesitasrevalidatie in AZ Herentals

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
31.08.2016 - 08.40u
Door: Peter Caers

Bewegen en diëten : binnen de multidisciplinaire obesitasrevalidatie zijn er twee trajecten voorzien: een voor patiënten na een vermageringsoperatie en voor patiënten die in een niet-chirurgisch traject wensen te stappen en zelf willen vermageren. Voor beide trajecten geldt dat het om groepsbegeleiding gaat waarbij een bewegingsprogramma gekoppeld wordt aan educatieve sessies bij diëtiste en psycholoog.

Na ingreep

Het post-chirurgische programma kan starten vanaf de derde week na de ingreep. Patiënten volgen eerst een licht bewegingsprogramma gedurende een maand, waarna ze de volgende 20 weken in het multidisciplinaire traject stappen. Daarbij wordt het bewegen (2 maal per week) aangevuld met 5 thema-avonden verzorgd door de diëtiste en psycholoog.

Instappen in deze groep kan continu, maar enkel op doorverwijzing van een arts. Instappen in het traject kan tot 6 maanden na de ingreep.

Zelf vermageren

Het niet-chirurgische traject neemt 18 weken in beslag en omvat wekelijks 2 bewegingssessies en een groepssessie bij de diëtiste en/of psycholoog.

Dit traject is bedoeld voor patiënten met een BMI tussen 30 en 40 die voldoende gemotiveerd zijn om het volledige traject te doorlopen.

Instappen in deze groep kan enkele keren per jaar. Pas nadat het traject volledig doorlopen is, wordt een nieuwe groep opgestart. Het beste is dat patiënten door hun huisarts naar dit traject worden doorverwezen. Ze kunnen ook zelf het initiatief hiervoor nemen.

Patiënten moeten zich engageren om het volledige traject te doorlopen.

Er wordt bij de start een vaste kost aangerekend van 200 euro voor de sessies bij de diëtiste en psycholoog. Voor de intake- en evaluatiegesprekken gelden de prijzen van een consultatie. De bewegingssessies worden per reeks aangerekend, zoals bij fysio.

Voor de consultaties en fysiotherapie gelden de normale terugbetalingstarieven van de mutualiteiten. Verschillende mutualiteiten voorzien een bijkomende tussenkomst bij het volledig afwerken van het multidisciplinaire programma.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinator van het obesitasprogramma: Aline Pieters (diëtiste): tel. 014 24 60 94 (tussen 8 en 16 uur)  obesitasrevalidatie@azherentals.be

Info en folders: AZ Herentals

Foto's Photo News

image



Meer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto