Eddy Hendrickx van Molenwater Groep-H-Estate mag zich sinds vandaag eigenaar noemen van de voormalige glaswerken OMD O. Mols-Dom in de Burchtstraat.

Met de aankoop voegt de bekende Herentalse projectontwikkelaar 20.000m2 toe aan zijn lopende bouwprojecten in de Burchtstraat en de aanpalende Wolstraat, waar hij het voormalige klooster van De Voorzienigheid wil omvormen tot een groot woonerf.

Met de aankoop van het in 2018 failliet gegane glasbedrijf OMD in de Burchtstraat in Herentals valt het finale puzzelstuk van het hele projectgebied tussen het Begijnhof, de Burchtstraat/Wolstraat en de linkeroever van de Kleine Nete in handen van projectontwikkelaar Eddy Hendrickx en zijn Molenwater Groep nv.

H-Estate-Molenwatergroep kocht meteen ook het ouderlijke huis van de familie Tegenbos, de eigenaren van de glasfabriek.

O. Mols-Dom was meer dan 100 jaar lang een succesvol Herentals ondernemersverhaal, tot het ongelukkige faillissement in 2018. Sindsdien stond het in de sterren geschreven dat de grote magazijnen van het bedrijf en het woonhuis, die buiten het faillissement bleven, zouden worden aangekocht door Eddy Hendrickx. (Bron GVA Marc Helsen / Eddy Hendrickx)  Foto's Nnieuws/archief.