U bent hier

'O1 wil subsidie voor alle goede doelen'

Olen
12.11.2018 - 09.58u
Door: Lex Verellen

'Afgelopen woensdag werd het budget voor 2019 geagendeerd op de agenda van de Olense gemeenteraad. In het budget wordt onder andere een subsidie voorzien voor goede doelen.

Ook met O1 steunen we graag goede doelen, doch vinden we dat dit evenredig moet gebeuren. Met de huidige subsidiëring loopt het dan ook mis. Zo ontvangt Krisan in 2019 5.350 euro. "Vorig jaar lag dit bedrag zelfs nog meer dan 2.000 euro hoger." stelt schepen van Financiën Marc Verhulst. "De subsidie voor Krisan wordt bepaald op het aantal geboortes. Deze lagen iets lager waardoor Krisan in 2019 minder ontvangt dan voorheen."

De afgelopen jaren keurde O1 dit budget telkens goed uit loyaliteit voor de coalitiepartner. "Dat wil echter niet zeggen dat we akkoord gingen met deze scheefgetrokken situatie. Onze opmerkingen hieromtrent werden door CD&V weggelachen.

We zijn echter altijd van mening geweest dat alle goede doelen evenredig moeten gesteund worden. Er zijn in Olen veel goede doelen waar vrijwilligers zich vele uren inzetten. Ook zij verdienen de volledige steun van het lokaal bestuur."

"We willen absoluut dat ook de volgende jaren geld wordt vrijgemaakt om het onderzoek naar kanker te ondersteunen. Maar we willen dat er evenredig geld wordt vrijgemaakt om het Rode Kruis en andere goede doelen te ondersteunen.

Als je, zoals CD&V, te lang in het centrum van de macht zit, besef je blijkbaar niet meer dat er ook nog andere goede doelen zijn dan diegene die gelinkt zijn aan de eigen partij", vult Mario Verhaert aan. "Aan dat soort arrogantie mag nu wel stilaan een einde komen." (pp)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto