In aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits mochten Het GielsBos en Bailleul Ontwerpbureau woensdagavond in BOZAR de prestigieuze Henry van de Velde Gold Award Collaborative 2020 in ontvangst nemen voor de realisatie van ons belevings-centrum OASE.

De Henry van de Velde Collaborative Award is een designprijs voor innovatieve en duurzame projecten waarbij co-creatie van bij het begin van het designproject zorgt voor breed gedragen oplossingen en innovaties. De Gold Award is de hoofdprijs in deze categorie.

'We zijn terecht fier en trots op deze erkenning. Het GielsBos toont zich hier als een toonaangevende en innovatieve zorginstelling.

Dank aan onze partners CREATE en VANHOUT.pro, de medewerkers van het projectteam, de bewoners die meewerkten aan de film en iedereen die OASE heeft gesteund.

OASE is een belevingscentrum voor mensen met een fysiek en /of mentale beperking. Mensen met een beperking krijgen in de ruimtes de nodige tools aangereikt om te lachen, te spelen of net tot rust te komen. Binnen de Oase zijn er drie zones: de beleefoase, de stille oase en de speeloase.

Cliënten van Het GielsBos en mensen met een beperking met een begeleider en/of hun familie kunnen reserveren.'