U bent hier

Obama bevestigt : 'Vliegtuig vlucht MH17 werd neergeschoten'

Internationaal
19.07.2014 - 00.49u
Door: Herman Gezelle
De Amerikaanse president Barack Obama heeft bevestigd dat het vliegtuig is neergehaald door een raket. Tot nu toe was dat door niemand met zoveel woorden gezegd. "De blik van de wereld ligt nu op Oost-Oekraïne. We gaan ervoor zorgen dat de waarheid naar boven komt." Daarnaast haalt hij erg zwaar uit naar Rusland.   Obama laat weten dat het vliegtuig is neergeschoten boven het deel van Oekraïne dat in handen is van de pro-Russische separatisten.
 
"De separatisten hebben een constante stroom van steun gekregen van Moskou", zegt de president. "Die steun bestaat onder meer uit de levering van zware wapens en luchtafweergeschut."

Toch is het volgens Obama nog te vroeg om conclusies te trekken over wie er uiteindelijk geschoten heeft op het passagiersvliegtuig. "Er moet een internationaal onderzoek komen naar het ongeval. De VS is bereid om te helpen bij het internationaal onderzoek. Mensen van de FBI en de National Transportation Safety Board (NTSB) zijn al onderweg naar Oekraïne", zegt hij. "De blik van de wereld ligt nu op Oost-Oekraïne. We gaan ervoor zorgen dat de waarheid naar boven komt." (fox)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto