80-plussers krijgen de mogelijkheid tot een tweede booster.  Voor de tweede keer wordt het OC Lichtaart omgebouwd tot een tijdelijk vaccinatiecentrum.

Dankzij de inzet en de flexibiliteit van het gemeentebestuur en de medewerkers kunnen de 80-plussers van Kasterlee, Olen & Lille er terecht op dinsdag 7 juni.

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid besliste dat alle bewoners van woonzorgcentra en alle personen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen, indien zij dit wensen én de minimumtermijn van 4 maanden na het vorig boostervaccin voldaan is.

Wie in een woonzorgcentrum woont, kan ter plaatse de boosterprik krijgen. Samen met het WZC mogen ook de bewoners van de assistentiewoningen, ouder dan 80, mee gevaccineerd worden.

Alle thuiswonende 80-plussers krijgen vanaf deze week een uitnodiging voor een tweede booster.

Hoe een afspraak maken?

Met de code in je uitnodigingbrief kan je online een afspraak maken. Lukt het niet online? Vanaf woensdag is het callcenter elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 16 uur.* Je kan ook een mail sturen naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

*Het callcenter is gesloten op 26 en 27 mei, en op pinkstermaandag 6 juni.

Waarom een tweede boosterprik voor 80-plussers?

Deze tweede booster wordt als voorzorg aangeboden aan deze oudere doelgroep omdat deze personen:

het meest kwetsbaar zijn om ernstig ziek te worden van COVID-19.
als eerste de eerdere booster kregen, waardoor er bij deze doelgroep al meer tijd is verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost.

Meer weten? Ga naar www.laatjevaccineren.be/boostervaccinatie