Het KMI waarschuwt voor gevaarlijk gladde wegen maandagochtend tijdens de ochtendspits. In de nacht van zondag op maandag zullen de temperaturen nagenoeg overal onder het vriespunt zakken. Het wordt de komende 2 weken koud.

 
Vroeg in de ochtend is er overal een grote kans op winterse buien.

"De nacht wordt droog met opklaringen maar ook erg koud. Overal in het land zakt de temperatuur onder 0, behalve aan de kust waar de temperatuur nog net 1 graad haalt", zegt weervrouw Hagedoren.

"Dat op zich kan al heel gevaarlijk zijn, maar bovendien komt er een nieuwe neerslagzone naar ons land met smeltende sneeuw en sneeuw. Ook sneeuw voor Vlaanderen. Dus morgenochtend is het oppassen voor winterse toestanden. Het kan echt een gevaarlijk gladde ochtendspits worden."

"De rest van de voormiddag blijft het gevaarlijk. In de namiddag worden de temperaturen in Vlaanderen positief en gaat het winterse er tijdelijk weer even uit. Maar in de Ardennen blijft het koud genoeg voor sneeuw en sneeuw die blijft liggen."

"De hele week verwachten we nog winterse buien in Vlaanderen, maar dat gaat overdag veelal over in regenbuien of smeltende sneeuw. In de Ardennen kan de hele week nog af en toe sneeuw bijvallen."

"Vooral tegen vrijdag wordt het opnieuw oppassen geblazen want een volgende neerslagzone komt dan onze richting uit. Dan verwachten we zelfs voor het hele land lichte tot matige sneeuw."

(kmi)