U bent hier

OCMW Kasterlee doet mee aan werelddag van Verzet tegen armoede

Kasterlee
03.10.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede. Meer dan 1 op 6 van de kinderen en jongeren in België leeft in armoede.Daarom ligt dit jaar op 17 oktober de focus op armoede bij kinderen en jongeren.

Kansengroepen hebben meer kans op werkloosheid voor langere tijd. Vooral de ouderen, jongeren en laaggeschoolden ondervinden meer schade door de crisis. 15,7% van de jongeren zijn werkloos. 6% van de kinderen groeit op in een gezin zonder inkomen uit betaalde Arbeid.

De druk op het Inkomen is zeer groot. 10,1% van de Vlaamse bevolking heeft een inkomen onder de armoedegrens. 22,3% van de eenoudergezinnen leeft met een verhoogd armoederisico. 18,6 % van de kinderen leeft in een huishouden dat aangeeft het moeilijk te hebben om rond te komen.
 
OCMW Kasterlee steunt het initiatief en zal die dag aan het Sociaal Huis (Leistraat 83, 2460 Lichtaart) een geknoopt wit laken uithangen. Het OCMW vraagt aan de inwoners van Kasterlee om hetzelfde te doen in hun woning en zo hun solidariteit te betuigen met mensen in armoede.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto