U bent hier

OCMW-secretaris Grobbendonk kan opnieuw aan de slag

Grobbendonk
09.09.2017 - 10.10u
Door: Herman Gezelle

De OCMW-secretaris van Grobbendonk, Jan Sledsens, gaat later deze maand opnieuw aan het werk.  Na een pak spanningsvelden besliste het OCMW-bestuur van Grobbendonk in november 2016 dat de OCMW-secretaris niet meer moest komen werken.

De man zou wel doorbetaald worden tot aan zijn pensioen eind 2020. Op die manier hoopte de OCMW-raad dat er een einde zou komen aan een al jaren aanslepende krachtmetingen tussen de secretaris en een deel van het personeel.

De oppositie had klacht ingediend tegen deze nooit geziene financiële regeling. Provinciegouverneur Berx en later ook nog eens Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) (ambtenarenzaken) vernietigden de beslssing van de raad. Het toekennen van een permanente dienstvrijstelling kan gewoonweg wettelijk niet voor OCMW-personeel. Door het vernietigen van de overeenkomst was de secretaris gewoon weer in dienst.

Beperkt in tijd

Hoe lang Sledsens aan de slag blijft is een open vraag. In principe gaat op de eerste raad van 2019 (nvdr. installatievergadering nieuwe gemeenteraad) gaan het OCMW en gemeentebestuur in elkaar op en blijft er één secretaris over voor beide. Voor de afvallende secretaris moet de gemeente dan een meer dan zinvolle functie vinden. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto