Jan Sledsens, de omstreden OCMW-secretaris van Grobbendonk, is opnieuw aan het werk. Het plan van het lokaal bestuur om hem tot aan zijn pensioen naar huis te sturen, met behoud van wedde, kon niet doorgaan. Het OCMW-personeel reageert na z'n terugkomst bijzonder sceptisch.

'Opgestapelde problemen in het verleden'

 

Jan Sledsens zat jarenlang in het oog van een lokale storm. Na een massa klachten over zijn functioneren, externe audits en een tuchtonderzoek werd de OCMW-secretaris in december 2014 ontslagen. In mei 2015 werd hij in beroep van alle blaam gezuiverd en kwam hij opnieuw in dienst.

In november 2016 besliste het OCMW-bestuur dat de secretaris betaalde dienstvrijstelling zou krijgen: hij werd naar huis gestuurd mét behoud van wedde tot aan zijn pensioen, maar na een klacht ging die uitzonderlijke regeling niet door. Sledsens werd weer op het werk verwacht.

'Een streep trekken onder het verleden en resoluut gaan voor de toekomst, daar gaat het om, en het is ook de enige keuze', klinkt het. Spreken over het verleden doet Sledsens liever niet. (pp-evm) foto sledsens/ n.