Heb je er ooit van gedroomd om op het Begijnhof in Herentals te wonen? Het OCMW verpacht de woning aan Begijnhof 7 te Herentals.

 
ERFPACHT
BEGIJNHOFWONING NR. 7
 
Deze woning is gelegen binnen het Begijnhof van Herentals (geklasseerd stadsgezicht) en wordt voor een periode van 50 jaar in erfpacht gegeven.  Het is een vrij kleine woning met op het gelijkvloers een voorplaats en een kleine keuken, op de eerste verdieping een grote slaapkamer en badkamer.  Het huis heeft een afgesloten koer met bergplaats, een kleine kelder en ruime zolder.  De achterliggende tuin van ongeveer 100 m² kan gratis in gebruik genomen worden volgens voorwaarden opgelegd door het OCMW.
De erfpachter is verplicht de woning te renoveren binnen de 2 jaar volgens de onderrichtingen van Onroerend Erfgoed en hij moet gedurende de eerste 10 jaar deze woning zelf bewonen.
De renovatie en alle herstellings- en onderhoudswerken zijn ten laste van de erfpachter.
De woning mag niet in hoofdzaak bestemd worden voor de uitoefening van zijn beroep en handelspraktijken en verhuren van kamers is niet toegelaten.
 
Deze erfpacht wordt toegewezen door notaris van Schoubroeck bij opbod aan de bieder van de hoogste canon op DONDERDAG 15 SEPTEMBER 2011 om 18 uur in het kantoor van de OCMW-secretaris, Nederrij 133a in Herentals (gebouw Oud Gasthuis, gelijkvloerse verdieping).
 
Het dossier met ondermeer ontwerp erfpacht, kadastrale gegevens, het opmetingsplan met inventaris van waardevolle en te verwijderen elementen kunt u afhalen op het secretariaat van het OCMW, Nederrij 133a in Herentals (gebouw Oud Gasthuis, eerste verdieping).  U betaalt voor dit dossier 5 euro.  U kunt het dossier ook inkijken op www.ocmwherentals.be.
 
Voor meer inlichtingen en een afspraak om de woning te bezichtigen: dienst patrimonium, tel. 014-24 66 01 of 014-24 66 05, fax 014-24 66 13.