U bent hier

OCMW verwijst gericht door bij juridische hulpvragen

Mol | Neteland
25.09.2017 - 18.05u
Door: Mark Jaspers

Inwoners met vragen over huurwaarborgen, indexering van huurprijzen, onderhoudsgeld, hoede- en bezoekrecht,... worden in de toekomst gericht doorverwezen naar de huurdersbond, de juridische eerstelijnsbijstand of het justitiehuis in Turnhout. De interne juristen van het OCMW krijgen op die manier meer ruimte om juridische bijstand te geven aan cliënten.

Wie nood heeft aan gratis rechtshulp kan in onze gemeente voor advies terecht bij gespecialiseerde instanties:
· Huurdersbond, spreekuur Mol, Molenhoekstraat 2, 014 44 26 76, hhh@skynet.be. Zitdag op maandag van 13.30 tot 15.30 uur.
Je kan er terecht met vragen over rechten van huurder, huurwaarborg, indexering huurpijzen,...

· De juridische eerstelijnsbijstand Mol, Markt 54, zitdag op donderdag van 18.30 uur tot 20.00 uur.

· Justitiehuis Turnhout, Merodecenter, Merodelei 1, 2300 Turnhout, 014 47 13 40, justitiehuis.turnhout@wvg.vlaanderen.be. Zitdagen op maandag, woensdag en donderdag van 14 tot 16 uur.

Bij beide diensten, kan je terecht voor gratis oriënterend juridisch advies voor bijvoorbeeld familiale zaken, consumentenproblemen, info en tips wanneer je voor een rechtbank moet verschijnen,...

Gericht inzetten eigen juristen
De juridische dienst van het OCMW heeft vanaf oktober geen afzonderlijke zitdag meer. Inwoners met juridische vragen, kunnen zich wel aanmelden bij de sociale dienst. Met eenvoudige vragen worden ze rechtstreeks geholpen voor complexe vragen verwijst het OCMW hen gericht door. Inwoners krijgen zo gericht en indien nodig zeer gedetailleerd advies. Anderzijds krijgen de juristen op het OCMW meer tijd vrij om cliënten en maatschappelijk werkers te ondersteunen. Op die manier waken we erover dat cliënten hun rechten uitputten en ze de steun krijgen waar ze recht op hebben.

Meer info: OCMW, sociale dienst, 014 33 15 11, sociale.dienst@ocmwmol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto