U bent hier

OCMW voert snoeiwerken uit aan Lourdesgrot van Begijnhof

Herentals
10.07.2018 - 13.09u
Door: Mark Jaspers

Het beheersplan van het Herentalse begijnhof dat is opgesteld door OCMW en Onroerend Erfgoed bevat een hele reeks maatregelen voor de herwaardering van deze site. Niet-originele elementen worden zoveel mogelijk verwijderd en vervangen door oorspronkelijke elementen.

Restauratie Lourdesgrot Begijnhof

De grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes – in de volksmond "het grotteke" – is in 1919 opgericht. Voor het 100-jarig bestaan wordt dit monument gerestaureerd en in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

De Lourdesgrot is in het beheersplan van het begijnhof opgenomen als "Zen-erfgoed". ZEN-erfgoed staat voor beschermd erfgoed Zonder Economisch Nut. Dat wil zeggen dat de eigenaar of de beheerder geen opbrengst of nut heeft bij het gebruik en beheer ervan.

Het OCMW ontvangt subsidies voor de onderhoudswerken van Zen-erfgoed.

Planning herwaarderingswerken

Het OCMW heeft de betontegels en de schuilplaats in beton- en golfplaten al laten verwijderen.

In de loop van komende maanden zal de groendienst van het OCMW de klimop die over de grot groeit, verwijderen. Dan pas kan de firma die de grot zal restaureren, goed inschatten welke schade er is aan de achterzijde van de grot. Het is immers nu al duidelijk dat de klimop – die diep in de grot is gegroeid - schade heeft berokkend aan het beton.

Contact : info@ocmwherentals.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto