U bent hier

OCMW-voorzitter (CD&V) zet zich buiten bestuursmeerderheid in Grobbendonk

Grobbendonk
03.12.2013 - 00.31u
Door: Herman Gezelle

OCMW-voorzitter Els Beullens (CD&V) heeft op de OCMW-raad van maandag 2 december, door zich te onthouden, de meerjarenplanning 2014-2019 en het budget 2014 niet goedgekeurd. Bovendien stemde zij tegen op een aantal belangrijke agendapunten. Op geen enkel moment gaf zij enige commentaar over haar beweegredenen. Een en ander is het gevolg van onenigheid binnen de CD&V-afdeling in Grobbendonk, waarbij een gedeelte het eigen belang verkiest boven de belangen van de inwoners van Grobbendonk en Bouwel. Coalitiepartners N-VA en SP.A vragen dan ook dat de OCMW-voorzitter de politieke gevolgen draagt van haar beslissingen.

Een deel van de CD&V tracht de bouw van serviceflats en een lokaal dienstencentrum op de braakliggende gronden naast het OCMW te verhinderen. Nadat schepen Maarten Wouters in oktober 2012 de bouwplannen hiertoe van de agenda liet afvoeren en meende ze hiermee een stille dood te laten sterven, worden thans op initiatief van N-VA en SP.A-fracties nieuwe bouwplannen uitgewerkt en in de meerjarenplanning opgenomen.

 Attitude verwonderlijk

De houding van Els Beullens (CD&V) is verwonderlijk aangezien zij de meerjarenplanning mee uitwerkte. Deze uitgewerkte meerjarenplanning voorziet vooral het principe van de bouw van serviceflats en lokaal dienstencentrum, en uiteraard niet de concrete uitwerking. Het is dan ook duidelijk dat er voor de CD&V van Grobbendonk geen lokaal dienstencentrum en serviceflats mogen komen en de inwoners van Grobbendonk en Bouwel door hen geen ernstige maatschappelijke dienstverlening wordt gegund. 

Door haar wispelturige en onbetrouwbare houding zet OCMW-voorzitter Els Beullens (CD&V) zich dan ook buiten de bestuursmeerderheid. Volgens N-VA en SP.A trekt een politica met enig fatsoen de juiste politieke gevolgen.   Bericht  N-VA en SP.A Grobbendonk-Bouwel.  Foto : de OCMW-fracties van N-VA en SP.A; / Els Beullens CD&V / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto