De OCMW-raad van Westerlo heeft op 27 februari na veelvuldig overleg beslist de uitbating van het strijkatelier in de Hollandse Dreef niet langer voort te zetten.

 Het strijkatelier werd in 2004 opgericht als een sociaal tewerkstellingsproject, maar haalde die doelstelling onvoldoende.

"Het was in de beginjaren de eerste dienstverlening in onze gemeente die werkte met dienstencheques. Maar met het toenemend aanbod aan dienstenchequebedrijven zag het OCMW het aantal binnenkomende cheques de laatste vijf jaar gewoonweg halveren. 

Ook de tekorten liepen steeds hoger op, zodanig dat het OCMW vorig jaar nog 42 000 euro moest bijleggen om het strijkatelier draaiende te houden", zo vertelt OCMW-voorzitter Kristof Welters.

De 4 personeelsleden blijven gewoon werken voor het OCMW, ze worden ingeschakeld in de werking van het nieuwe woonzorgcentrum. 'Deze beslissing was niet makkelijk, maar ze is weloverwogen. Het was echt tijd dat deze knoop werd doorgehakt. Het meest vervelende is dit voor de vier personeelsleden, die met hart en ziel al die tijd kwalitatief werk afleverden', aldus nog Kristof Welters, 'zij verhuizen nu naar een nieuwe werkplek.'

Vanaf 1 april is de stopzetting een feit. De cliënten die nog een strijktegoed hebben worden vriendelijk verzocht dit tegoed zo snel mogelijk aan te wenden.

Het OCMW houdt er ook aan z'n klanten van harte te bedanken voor het jarenlange vertrouwen.