Op zondag 26 juni organiseren de Kempenzonen uit Tielen fanfarefeesten. Het is een jaarlijks festival voor - en door het dorp. Octopus, het befaamde balorkest dat er midden de jaren 70 mee stopte, treedt voor het eerst weer op.

Ze waren "het" balorkest van Tielen en deden menig meisjeshart sneller slaan.  Doch tijden veranderden en de omstandigheden ook.  Je kent het wel: gezin, huisje, tuintje en grijze - in plaats van wilde haren...
Vrienden zijn ze al die tijd gebleven en de verhalen over "toen" werden met de jaren sterker.  Eens ook de kinderen het huis uit waren, haalde het jeugdsentiment de bovenhand.  De gitaren die ze meer dan dertig jaar geleden opgeborgen hadden, werden gestemd en klonken nog zoals vroeger...

Drie jaar hebben de muzikanten in een kelder gerepeteerd en nu maken ze hun comeback op de fanfarefeesten.  De meest gehoorde kreet op hun eerste repetities was vantenhaar (Tielens voor opnieuw).  Daarom hebben ze deze als nieuwe groepsnaam gekozen.
Met zeven zijn ze: drum, keyboard, accordeon, slag-, solo-, basgitaar en zang.  Hun repertoire putten ze uit de seventies, met Creedence Clearwater Revival als grote voorbeeld.  Voor de gelegenheid werkten ze een aantal arrangementen uit met koperblazers.  Omdat er nogal wat familiale banden zijn met The Brassers (het jongste blaasorkest van de Kempen) zullen ze deze nummers samen uitvoeren.
De ouwe rockers op gitaar en het jonge geweld op koper.   Ook benieuwd hoe het samen kli(n)kt?

Kom dan op zondag 26 juni om 15u30 naar de feesttent aan het ontmoetingscentrum in Tielen.  De toegang is gratis.