(T)Huisbrouwerij Odlo uit Olen presenteert dit weekend op de JF Kendedies Bierfeesten in zaal Boekelheem het nieuwe bier 'Univernum'. Proeven kan zaterdag vanaf 14u.

Iets meer dan een jaar na de lancering van de Odlo Blond presenteert (T)Huisbrouwerij Odlo hun tweede bier: de Odlo Hivernum
De officiële lancering van deze nieuwste telg gebeurt op zaterdag 19 november op de JF Kendedies bierfeesten, zaal Boekelheem O.L.V.-Olen vanaf 14.00 uur.

Odlo Hivernum wordt gecatalogeerd als “belgian imperial stout”.
Met zijn 8.7 vol% alcohol, zijn donker-zwarte kleur en het subtiele evenwicht tussen gebrande- en karamelmouten, is het een typisch degustatiebier geworden.
Odlo Hivernum verwijst naar winter. Het bier wordt enkel gedurende de winterperiode gebrouwen naar origineel recept van (T)Huisbrouwerij Odlo bij Brouwerij Lupus in Aarschot.

Bedrijfsgegevens:
(T)Huisbrouwerij Odlo vzw, opgericht door Geert Vandijck en Yves Huyskens, is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van twee vrienden amateurbrouwers. Zij koesterden de ambitie om opnieuw “Oeëlens” bier op de markt te brengen en om zo de vergane glorie van de 3 Olense brouwerijen opnieuw leven in te blazen.
De naam Odlo is de eerste benaming waaronder Olen in het jaar 994 in de geschiedenisboeken verschenen is. Od-lo betekent letterlijk woest-bos

In september 2010 besloten zij om de Odlo Blond op de markt te brengen. Het is een blonde, doordrinkbare dorstlesser van 6.7% alcohol. Het heeft een frisse moutige en hoppige neus, een aangenaam mondgevoel en vloeit zacht bitter uit.

In november 2011 ziet de Odlo Hivernum het levenslicht. Met zijn subtiel evenwicht tussen gebrande- en karamelmout en zijn 8.7vol%alc. een ideaal degustatiebier voor de gezellige winteravonden.