De Rode Duivels gaan in op de uitnodiging van Portugal om de oefeninterland van komende dinsdag te verplaatsen naar Portugal. In Brussel kan wegens veiligheidsredenen niet gevoetbald worden.

De Belgische bond maakte een uur geleden bekend dat er in Brussel niet gevoetbald kon worden in de nasleep van de aanslagen in Brussel en door de terreurdreiging.

Maar er kwam dus al snel een oplossing uit de bus om toch een oefenmatch in de EK-voorbereiding af te werken. De bond gaat akkoord met Portugal om daar te spelen.

De thuismatch in Brussel wordt dus een uitmatch in Leiria (kleine foto). Portugal speelt daar vrijdag ook al een oefenmatch tegen Bulgarije.

De match tegen de Belgen wordt dinsdag om 20.45u (onze tijd) op gang gefloten. Dat is exact hetzelfde moment waarop de match hier gepland stond.

"We danken de Portugese bond voor hun beschikbaarheid, flexibiliteit en de voorgestelde oplossing. De Portugese bond is solidair met de KBVB in deze moeilijke en emotionele tijden", meldt de bond.

De Rode Duivels gaan deze namiddag trouwens ook trainen, achter gesloten deuren in het Koning Boudewijnstadion. De training is niet toegankelijk voor supporters of pers. Om 18.30u geeft bondscoach Marc Wilmots een persconferentie. (vrt)