U zoekt nog iets plezant, iets anders, iets zomers? Dan is er: HET fietsdrieluik van Land van Playsantiën. Geniet van het driedaags fietsevenement, dit jaar in een volledig nieuw kleedje. Helemaal in het teken van de periode 1920 – 1940 kan je rijden op oldtimers van fietsen, je verkleden, een proevertje eten uit de tijd van toen…

We nodigen ook een ‘photographe’ uit om magische foto’s uit zijn kast te toveren. Je kan vertrekken tussen 9.00 en 13.00 uur aan één van de vertrekplaatsen. Inschrijven kost 5,00 EUR, daarvoor krijg je een fantastische fietstocht met onderweg verschillende proevertjes. Daarenboven maak je kans op mooie prijzen als je meedoet aan minstens twee fietstochten.

Wedstrijd

Er is een prijs voor de best verklede persoon, het mooist verklede koppel en de mooiste oude fiets (verkleed of met een oude fiets komen, is absoluut geen must!).

Lille 17 juli: Gierle-Oostmalle, met o.a. op de Poeyelhei in Gierle gildedansinitiatie met live aangepaste muziek; aan Balsakker in Lille: korenpikken, paardentrekwedstrijd, worsten- en haringbak, live-muziek en aangepaste proevertjes die we niet verklappen.

Op 31 juli: Wechelderzande-Zandhoven met echte smoutebollen van de Slagmolen(!) in de parktuin van Hof d’Intere in Wechel. Een buitenkans. Sangria met vers fruit? Kan ook. Laat de zon maar komen. Bij het dorsen met de Landelijke Gilde aan de Pulsebaan is er een boerenboterham.

Op 7 augustus is er nog Westmalle-Halle-Zoersel-Oelegem. Meer info? www.landvanplaysantien.be, 03 310 05 14 of info@landvanplaysantien.be