U bent hier

Officenter uit Geel voorziet 15 huishoudens van groene energie

Geel
02.04.2021 - 08.54u
Door: Mark Jaspers

Officenter is de tweede grootste speler op de markt van de business centers in ons land. Ze verhuren vaste en flex-kantoren, coworking spaces en vergaderzalen aan bedrijven.

CEO Christa Jouck: "Sommige van onze klanten zijn actief in de energiesector, anderen focussen heel sterk op maatschappelijk verantwoord ondernemen. We willen voor hén en voor onszelf daarom sterk inzetten op duurzaamheid." Sinds kort heeft de vestiging in Geel, die over een dakoppervlakte van 3000 m2 beschikt, een zonnepaneleninstallatie.

De energie-overschotten daarvan biedt Officenter via energieplatform Bolt rechtstreeks aan lokale consumenten aan. Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt: "Het is in deze coronatijden ontzettend belangrijk om lokaal te kopen om onze economie te steunen.

Dat geldt ook voor elektriciteit: als je echte groene energie van bij ons koopt, ondersteun je lokale producenten én de energietransitie van ons land."

Het dak van het Officenter in Geel voorziet genoeg groene energie om naast de eigen energiebehoefte van het bedrijvencentrum nog 15 gezinnen te voorzien van elektriciteit.

Gericht op toekomst

Officenter groeit aan een sneltempo, met vandaag 16 vestigingen in Vlaanderen, van Aalst over Hasselt en Zaventem tot Turnhout. Het voorziet zo werkplekken voor meer dan 1500 mensen. Het bedrijf wil blijven groeien, maar enkel als dit op een duurzame en een maatschappelijk verantwoorde manier kan.

"We denken altijd aan de volgende stappen om de duurzaamheid van Officenter te garanderen. We doen voortdurend investeringen in ecologische en duurzame oplossingen, zoals elektrische laadpalen, deelfietsen, warmtepompen en ledverlichting. Ik ben er trots op dat de zonnepanelen op ons dak in Geel dat lijstje sinds kort aanvullen", zegt CEO van Officenter Christa Jouck.

Dankzij Bolt kunnen consumenten zelf kiezen bij welke lokale opwekker ze groene energie kopen.

Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt: "Belgen willen groene energie, en wij doen dat via een connectie tussen échte mensen. Via Bolt kan je op de kaart van België kijken wie streekstroom aanbiedt in jouw buurt. Hier in Geel kom je bij Christa terecht.

We hopen dat zij andere ondernemers inspireert om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België. Het is onze ambitie om op termijn drie energie-opwekkers te hebben in elke gemeente. Zo kan iedereen gewoon om de hoek stroom kopen."

Christa vindt het belangrijk om iets terug te kunnen geven aan de inwoners van Geel.

"Ik ben zo blij dat onze locatie in Geel volledig draait op groene energie én dat de overschotten van onze installatie gebruikt worden door 15 lokale gezinnen. Zij genieten tegelijkertijd met ons van de warmte en de energie die de zon ons biedt. Op termijn willen we ook op andere Officenters zonnepanelen installeren."

Bolt is sinds augustus 2019 actief in Vlaanderen en sinds juli 2020 in Wallonië. Vandaag verkopen meer dan 100 lokale energie-opwekkers hun zonne-, wind-, water- of bio-energie via Bolt aan meer dan 16.000 consumenten die heel bewust voor groene streekstroom kiezen.

Verhaeghen: "70 % van de zogezegd groene elektriciteitscontracten in Vlaanderen helpt de vergroening van België niet vooruit: het is sjoemelstroom gefabriceerd door buitenlandse garanties van oorsprong. De wereld na corona zal er sowieso anders uit zien, en hopelijk ook groener.

Door bij lokale opwekkers te kopen, help je ons land de broodnodige klimaattransitie maken."

Meer weten over Officenter? Surf naar officenter.eu.

Meer info over energieplatform Bolt: https://www.boltenergie.be/nl/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto