Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Officiële opening gloednieuwe kantine in Buul

Vanavond openen de Olense verenigingen ’t Hondenclickse en Titans Base- en Softballclub officieel hun gloednieuwe kantine op de sportterreinen van Buul.

Realisatie nieuwe kantine

In 2017 kregen alle Olense verenigingen de kans om zich kandidaat te stellen voor het 50-jarig gebruiksrecht van de terreinen Buul. ’t Hondenclickske en de Olense Titans zagen hierin hun kans en stelden zich samen kandidaat om de kosten en het gebruik van het terrein te delen. Ze richtten hiervoor de vzw Sport & Recreatie op.

De vzw verwierf uiteindelijk het opstalrecht over de terreinen onder voorwaarde dat zij een nieuwe kantine zou oprichten op de terreinen. Vijf jaar later is de kantine klaar. Voor de realisatie deed de vzw beroep op subsidies van het lokaal bestuur. Ze ontving 94.869 euro aan infrastructuursubsidies en 9.200 euro aan subsidies voor duurzaam verbouwen.

Aangename sportaccommodatie voor individuen en clubs

De nieuwe kantine is een mooie toevoeging aan de verschillende opfriswerken die de voorbije jaren hebben plaatsgevonden op de sportterreinen van Buul. Zo verhuisde ’t Hondenclickske naar een nieuw terrein zodat het oude terrein kon opgeknapt worden.

Base- en Softballclub Titans legde dan weer een nieuw trainingsveld aan. Het lokaal bestuur zorgde op zijn beurt voor een Finse piste, een buitenfitness en een fietsparcours. Hierdoor komt ook de individuele sporter vandaag de dag voldoende aan zijn trekken.

Oude kantine afgebroken

Zowel ’t Hondenclickske als de Olense Titans maakten in het verleden gebruik van de oude voetbalkantine in Buul. Die kantine werd, omwille van de slechte staat, de voorbije weken afgebroken. Een gespecialiseerde firma verwijderde eerst het asbesthoudende dak waarna Technische Dienstverlening de afbraakwerken voortzette. Op de plaats van de oude kantine komt op termijn groenaanplanting.

Deel dit artikel