Vrijdagavond werden het Trefpunt, de Cado en de seniorenwoningen in Gierle officieel geopend. De oude pastorie in de Kloosterstraat is omgebouwd tot een uniek dagopvangcentrum voor zorgbehoevende inwoners van Lille en omgeving.

De bezoekers van de dagopvang kunnen rekenen op professionele zorg en een leuke tijdsbesteding.  Samen eten, op uitstap gaan, spelletjes doen.

CADO staat voor Collectieve Autonome Dagopvang voor Ouderen.

'In oorsprong was enkel de realisatie van een trefpunt, het huisvesten van de kerkfabriek en 14 nieuwe bejaardenwoningen het opzet', zegt Wim Peeters
voorzitter OCMW Lille.

'Wanneer Thuiszorg Kempen en Welzijnszorg Kempen de mogelijkheid boden om een Cado op te richten, was onze zorgpuzzel compleet : 'SAMEN EEN WARME THUIS REALISEREN VOOR ONZE DIVERSE GEMEENSCHAP.'

Thuiszorg Kempen is de ideale partner om samen kwaliteitsvolle dagopvang te organiseren . Met de ruime impulssubsidie vanuit de provincie en een loonkostondersteuning gedurende de eerste 3 jaar is dit opvangproject fantastisch gestart en nu al een succes.

Vanuit Cado zijn Peggy, Nicole en Rob de lokale trekkers en samen onze vrijwilligers Maria, Carolien, Els, Ria en Eric creëren zij een hemel op aarde voor onze senioren.

Het realiseren van 14 aangepaste senioren woningen in de tuin past perfect in onze gezonde visie van zorgen voor elkaar.  Groendaken die overgaan in het achterliggende park, mooie integratie van oud en nieuw, bijzondere aandacht voor energie met een e50 en k 30 peil en doordachte voorzieningen voor levenslang wonen.

De meeste mensen komen de hele dag, maar je kan vrij kiezen wanneer je komt en vertrekt. Het gesprek met de mantelzorger bij het brengen en ophalen is ook erg kostbaar. Uiteindelijk nemen de professionele verzorgenden maar een klein stukje van de zorg op zich, het zijn de mantelzorgers die deze dragen', besluit Wim Peeters.

Meer info?  Coördinator CADO Rob Adams  0495 71 67 77 - rob.adams@iok.be

Foto's Mil Cambré / NNieuws.