Reeds na 8 minuten had de thuisploeg al 2x gescoord. Eerst in de 3' als SKS te ver wijkt voor een oprukkende aanvaller en de voorzet tikt L. Olieslagers aan de tweede paal binnen.

In de 8' kan dezelfde speler een vrijtrap ongehinderd in doel verlengen. SKS stond er bij en keek er naar.  Aan dat tempo stevent OG op een monsterscore af, was de bedenking, maar niets was minder waar.

SKS ontwaakt, Wampers en Eder knallen gevaarlijk op doel. In de 33' na een actie van Sels wordt tot driemaal de poging van Buck, Eder en De Groof door de OG defensie afgeblokt. In de 36' wordt een voorzet van Baeten door De Groof hernomen maar via de staak belandt de bal in de armen van de thuisdoelman. SKS blijft drukken en 2 minuten later op vrijtrap van Eder, kopt Wampers op de deklat en in de rebound kan Pironet voor SKS de aansluitingstreffer op het bord brengen, 2-1.

In de 40' wordt een laterale pas voor het doel van Vorselaar door 2 SKS spelers gemist, komt zo op rechts bij De Groof die de mooie kans laat liggen en op de doelman besluit. De thuisploeg kon na de vroege voorsprong amper onze doelman bedreigen laat staan een doelkans forceren. In de laatste seconde voor affluiten kon Sels echter toch nog een schot van Vorselaar op de doellijn ontzetten.

Net zoals de eerste helft begon SKS op dezelfde rampzalige manier aan de tweede helft. Reeds na 4 minuten wordt een te nonchalante terugspeelbal onderschept en de voorzet bereikt L.Olieslagers die gemakkelijk kan binnen leggen, 3-1. Een zware domper voor SKS dat zijn inspanningen van de eerste helft om terug te komen teloor ziet gaan. Vorselaar behoudt nu wel de wedstrijd in handen en op de 60' treft een schot de SKS deklat. In de 63' echter gaat Baeten sterk door op rechts en zet een aantal verdedigers in de wind om finaal de doelman te omspelen en mooi af te ronden, 3-2.

SKS gelooft opnieuw in zijn kansen maar, al is het met veel moeite, Vorselaar houdt stand en countert zeer gevaarlijk. In de 85' op voorzet van Baeten staat De Groof op de juiste plek maar zijn kopbal wordt in hoekschop afgeweerd. In de 90' treft SKS de deklat, de bal wordt weggekopt en De Groof schuift hem binnen ... het feest gaat helaas niet door, de lijnrechter signaleert een buitenspelfase. De thuisploeg kaapt de zege weg maar de beste ploeg in deze derby was ongetwijfeld SKS dat na de vroege achterstand er nog een spannende wedstrijd heeft van gemaakt.

Volgende week staat er opnieuw een derby op het programma SKS thuis tegen KAC Olen.