Een derby tegen OG Vorselaar is voor de doorsnee Herentals-supporter een spannende wedstrijd, alleen hing er van deze derby voor beide teams erg veel af.De beste ploeg, na 2 wedstrijden, mag zich immers opmaken voor een nieuw avontuur in 1e provinciale.


OG mocht 548 betalende toeschouwers begroeten.  Een absoluut seizoensrecord.

De bezoekers konden niet rekenen op de diensten van Luyckx, De Swert en Van Genechten. Heylen nam achteraan zijn plaats in de basis opnieuw in.

De Henco-boys  namen de wedstrijd meteen in handen via een gretige Verbert die in de openingsminuten tot drie keer toe kon dreigen. Doelman Van Besauw moest twee keer goed plat en één keer scheerde zijn schot rakelings over het doelhout.

Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam er via een vrije trap van Kenis waarbij de bal net niet in doel werd gedevieerd. Aan de overkant zette Verbert het leder voor doel en Wouters was er als de kippen bij om de 0-1 van kortbij tegen de netten te jagen.

Herentals had dus na een kwartier spelen het belangrijke uit-doelpunt te pakken. Vorselaar kon in de hele eerste helft doelman De Booij niet meer  minutenbedreigen terwijl Herentals via Van De Weyer nog gevaarlijk was maar zijn plaatsbal verdween een metertje naast de verste paal. Net voor de koffiepauze mocht Slechten een vrijschop nemen , de bal kwam in de voeten van Wouters die verwoestend uithaalde maar Van Besauw voorkwam erger. Rusten met 0-1 voor Herentals.

Krijgt VC Herentals de verhoopte promotie?
Vorselaar kwam meer gedreven uit de kleedkamer en nam ook het balbezit voor zijn rekening. De bezoekers trokken de kaart van de counter en slaagden met verve in hun opdracht.

Een voorzet kwam via het doelhout in de voeten van Dufraing en die scoorde van dichtbij de 0-2. OGV liet vooral gevaar optekenen via stilstaande fases, zo kwam Van Hoeck in stelling maar zijn pegel ging via een rood-wit been in hoekschop.

De thuisploeg kwam opnieuw dicht bij een goal wanneer een voorzet van Kenis door Jacobs nipt over de dwarsligger werd gekopt. Het doelpunt viel echter aan de overkant, eerst ging een poging van Dufraing nog naast maar even later knutselde VCH een knappe aanval in elkaar wanneer Verbert heel subtiel Van Der Schraelen voor doel afzonderde en Thomas erg beheerst afwerkte.

In de slotminuten kon Van Doninck de thuisploeg de doodsteek bezorgen maar oog in oog met de lokale doelman lepelde Jelle de bal naast doel. Het is hem uiteraard vergeven want met een 0-3 voorsprong de terugwedstrijd aanvatten noemt men in een luxe-positie zitten.

Zondag nog 90 minuten spanning
90 minuten is VCH dus verwijderd van promotie, maar toch zal de wedstrijd van zondag met uiterste concentratie moeten aangevat worden. VCH doet een warme oproep aan alle supporters om Herentals in deze allerlaatste wedstrijd vokaal te steunen op weg naar 1e provinciale. 

VCH speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Schuerwegen Joris; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; Van Grieken Marc; Soentjens Kristof; Van Egdom Nick.
Vervangingen: 84e Van Grieken Marc voor Slechten Jochen.
Geel: Van Doninck Jelle; Schuerwegen Joris

Doelpunten: 13e Wouters Thomas 0 – 1 ; 55e Dufraing Kevin ; 78e Van Der Schraelen Thomas.

Afspraak zondag om 15u in het Pollet-stadion.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / Nnieuws - beelden Ludo Coenen / Guy Verellen.