OG Vorselaar won zondag na strafschoppen (4-5) voor zo'n 175 supporters het zonovergoten tornooi 'Schaal Louis Cloots-Leon Daneels' op SKS Herentals. Na 90' was het nog 0-0.

Leon Daneels: 'Wat een toffe waardering'

'Wat een toffe waardering, dank jullie allemaal', vertelt geëmotioneerd Leon Daneels, de SKS-oud-gediende die voor de bloeiende club de afgelopen decennia ontzettend veel betekend heeft.  Leon is met z'n 84 jaar het oudste SKS-lid, al actief bij de vroegere 'Spies'.

'Dat gaat diep in m'n hart, dit tornooi dat onze naam draagt. De afgelopen 2 dagen hebben we van alle aandacht genoten, ieder moment was zo mooi.'
Louis Cloots was vandaag voor de uitreiking van de Schaal verhinderd.

'Onze SKS-vrienden voor het leven, Louis en Leon, hebben dat meer dan verdiend', lacht Steven Haest, sportief verantwoordelijke.  'We danken dan ook de deelnemende voetbalteams die onze Schaal Cloots-Daneels zo'n uitstraling geven.

OG Vorselaar (2e prov.) startte meteen sterk aan de wedstrijd met hoge druk. Dit zorgde af en toe voor de nodige paniek in de verdediging van Herentals zonder echte grote kansen weg te geven. Geleidelijk aan herstelt SKS het evenwicht en toont het zich de evenknie van Vorselaar met enkele kleine kansen. Rusten gaan we met 0-0.

De tweede helft neemt Vorselaar meer het initiatief, maar echte kansen komen er niet echt tot Herentals de bezoekers een handje wil helpen. De afwerking laat het echter afweten. Ook Herentals prikt af en toe tegen, maar scoren lukt echter niet. Penalty's moeten uitsluitsel geven. Daarin toont OG Vorselaar zich het koelbloedigst en neemt zo de schaal Cloots-Daneels mee naar huis.'

De andere uitslagen zondag :

Oevel - Olen United : 4-1
Noorstar - Linda Olen : 1-2
Finale : KSKS Herentals - OG Vorselaar : 0-0 (4-5 strafschoppen).

De 4e editie Schaal Cloots-Daneels is gepland rond de nationale feestdag juli 2020.

Op de foto boven : Vincent Van Sprengel, kapitein OG Vorselaar, ontvangt uit handen van Leon Daneels de Schaal 2019.

Foto's & tekst Johan Temmerman / Nnieuws.