Kent u de uitspraak: "Als Mozes niet naar de berg kan komen, gaat de berg naar Mozes"? Voor OKRA en SAMANA Mol Donk is dat heel duidelijk. Als ze geen herfst- of kerstfeest kunnen houden, dan brengen ze dat feest gewoon naar hun leden thuis. "Moeilijk is dat niet," legt Goretti Van Craenendonck, voorzitster van SAMANA uit.

"We hebben een plaatselijke cateraar onder de arm genomen en die bereidt ons een feestelijk kerstmenu. En wij brengen – in feestkledij - die maaltijden huis aan huis bij onze leden, met respect voor de afstandsregels."

Niet minder dan 81 leden kozen voor een vis- of vleesmenu. Feesten is ontmoeten, beseffen de organisatoren maar al te goed. "Donderdag 10 december wordt in elke straat van ons dorp op hetzelfde moment gefeest," vertelt OKRA-voorzitter Jef Van Hecken. "Dat zorgt voor een gevoel van samenhorigheid. Afstand is dan geen hinderpaal."

Geen deugddoende ontspanning en ook geen tombola deze keer. Maar cadeautjes zijn er voor iedereen bij. "Onze formule zorgt er zelfs voor dat meer leden deze kans krijgen en grijpen om met ons mee te vieren," verduidelijkt Goretti.

"In plaats van te zeuren over wat niet meer kan, willen we ons richten op de kansen die we nog wel hebben. Dat geeft ons positieve energie."

Ontmoeting staat centraal bij de OKRA- en SAMANA-feesten. Na de klassieke maaltijd is er altijd veel tijd om met je vrienden links en rechts aan je tafel bij te praten. Waarom zou dat nu ook niet kunnen?

"Pak na je maaltijd de telefoon en bel mekaar op; gewoon om te horen hoe het ermee is. Meer moet dat niet zijn om in deze donkere tijd hoopvolle lichtpuntjes aan te reiken."

OKRA en SAMANA Donk grijpen deze coronatijd aan als een kans; een opportuniteit om de banden tussen beide lokale verenigingen sterker aan te halen.

"Vanaf volgend jaar willen we onze samenwerking nog meer vorm geven," kijken de besturen van OKRA en SAMANA de toekomst hoopvol tegemoet.

Praktisch

- Donderdag 10 december 2020
- Het feestelijk kerstmenu wordt thuisbezorgd tussen 10 en 12 uur.
- Start om 10 uur aan zaal Den Donk, Sint Antoniusstraat 2A