• Pompoenen Tegen Kanker 21/10 & 28/10• Nieuw: Cullifun : een culinair gps-avontuur 10/2012-03/2013• Nieuwe single ‘POMPOEN!’ 21/10• Pompoenschieten 7/10• Pompoenpitspuwen 14/10• Pompoendag 21/10• Pompoenregatta 28/10

POMPOENEN TEGEN KANKER         
Een actie van het Pompoengenootschap t.v.v. Kom op tegen Kanker.
 
Deze pompoenen worden verkocht tijdens de Pompoendag 21 oktober, de prijs bedraagt tussen de 5 euro en 10 euro (afhankelijk van het gewicht) . Ook wordt er een speciaal gebrouwen likeurtje (Frans Boonen) te koop aangeboden voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker!
 
Op de pompoenregatta 28 oktober loopt deze actie nog even verder. Hier wordt een een nieuw spel voorgesteld: ‘patatten gooien tegen Kanker’. Dit is een ludiek spel waarbij het de bedoeling is dat de deelnememer twee aardappelen koopt tegen 1 euro. De deelnemer probeert de aardappelen dan in een uitgeholde, drijvende pompoen te gooien. Gooit de deelnemer in de pompoen dan maakt deze kans op een prijs. Sfeer verzekerd!
 
nieuw: CuliFun
een culinair gps-avontuur
 
 Hou je van avontuur en wil je dit combineren met lekker eten? Ga dan op culinaire ontdekkingstocht door Kasterlee. In welke horecazaak je terechtkomt weet je pas als je de opdrachten tot een goed einde hebt gebracht.
 
Je start met een heerlijk aperitief om vervolgens te genieten van een smakelijk driegangenmenu. Tijdens de wandeling kom je meer te weten over de volkse cultuur en het Bourgondische verleden van Kasterlee.
 
Als je de opdrachten goed hebt beantwoord, ontvang je de juiste gps-coördinaten om een van de vier horecazaken te vinden. Een fout antwoord gegeven? Geen nood, je krijgt nog een tweede kans om je bestemming te bereiken.
 
Praktisch
Wanneer
van 1 oktober 2012 tot en met 31 maart van woensdag tot en met zondag (ook niet op feestdagen)

Reservatie
Toerisme Kasterlee, minstens 7 dagen op voorhand

Startplaats
Markt, Kasterlee

Startuur
in overleg te bepalen

Duur
ongeveer 5 uur

Prijs
50 euro per persoon (incl. huur gps-toestel, aperitief, voorgerecht consumptie, hoofdgerecht consumptie, nagerecht koffie)
 
 
NIEUWE SINGLE ‘POMPOEN!’
Jeffie & Denny
  
Het ontstaan van het schlagerduo Jeffie & Denny gaat terug naar april 2008. Ondanks het feit dat deze beste kameraden al verschillende jaren druk bezette muzikanten in het Kastelse showbizzmilieu waren, besloot het duo zich eerder op toevallige wijze op het Nederlandstalige levenslied toe te leggen. De eerste stappen in de Nederlandstalige muziek werden enkele jaren geleden reeds gezet in ‘Het Winkel Collectief’, een band o.l.v. Koen Van Wuytswinkel.
 
 
De single zal officieel aan het grote publiek worden voorgesteld op de Pompoendag in Kasterlee op zondag 21 oktober 2012, waar hij ook te koop zal worden aangeboden.
 
In ons dorpje Kastel is er altijd iets te doen.
Maar wat mag er niet ontbreken? … Dat is begot Pompoen!
 
POMPOENSCHIETEN
zondag 7 oktober 2012
 
VVV-Toerisme Kasterlee vzw organiseert voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap Pompoenschieten.
Pompoenschieten (Eng: Pumpkin Chunkin) of pompoenslingeren is een competitieve activiteit waarbij teams mechanische toestellen bouwen om een pompoen vanaf 4 kg tot 10 kg met een zelfgebouwd toestel zo ver mogelijk te werpen. De winnaar is het team dat de pompoen het verst kan wegschieten.                                                                     
Het evenement start om 10 uur. De kassa gaat open vanaf 11 uur, het competitieschieten begint om 13 uur. Op het terrein is een controleteam aanwezig dat de toestellen controleert op de veiligheid, er is uiteraard ook een jury aanwezig. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 18 uur in de tent. Deelname aan het pompoenschieten is gratis voor de deelnemers en het volledige team; de toeschouwers zal een inkomprijs van 3 euro gevraagd worden, de parking is gratis. De teams wordt gevraagd zich vooraf in te schrijven.
Aan de wedstrijd zijn mooie geldprijzen verbonden:
1e plaats: € 500
2e plaats: € 400
3e plaats: € 300
Vanaf de 4de plaats en elke volgende plaats: € 100
 
 
POMPOENPITSPUWEN
zondag 14 oktober 2012
 
 
Elk jaar wordt de ludieke wedstrijd pompoenpitspuwen georganiseerd. De bedoeling is dat de deelnemers een gedroogde pompoenpit zo ver mogelijk proberen te spuwen. Het record ligt op meer dan 7 meter. Er is een reeks voor kinderen en een reeks voor volwassenen. 
Op het Heemerf is er die dag ook nog een optreden van Trefent, een demonstratie fruit persen en een demonstratie broodbakken.
 
POMPOENDAG
zondag 21 oktober 2012
 
 
Op zondag 21 oktober 2012 organiseert het Marktcomité van Kasterlee voor de 23ste keer Pompoendag op de Markt van Kasterlee. 
 
Het marktplein van Kasterlee wordt opnieuw omgetoverd in een reuzepompoenveld met heel wat pompoenstanden. Op het grote plein achter het gemeentehuis loopt de hele dag een grote Juul Ka(le)bas-pompoenshow.  Juul Kabas zal samen met Staf Van den Putte voor het amusement zorgen bij de weegbeurten. De broers Van Reusel treden op met hun nieuwe band ‘Twieje Bruurs’ en zorgen samen met Jeffie & Denny heel de dag voor muziek. Jeffie & Denny stellen er die dag hun nieuwe single voor met de zeer geschikte naam ‘Pompoen!’.
 
 
POMPOENREGATTA
ZONDAG 28 OKTOBER 2012
 
 
Zondag 28 oktober 2012 zal in Kasterlee de vijfde editie van de POMPOENREGATTA plaatsvinden.Een initiatief van het Kastelse Pompoenengenootschap en de Kastelse Kayak Klub, met de steun van de dienst Toerisme van de gemeente Kasterlee.
 
Peddelen in uitgeholde pompoenen. In Amerika is het een gekend fenomeen, in Europa komt het sporadisch voor in Duitsland, Zwitserland en Engeland. Maar in België? Jawel, in Kasterlee!